AcasăOrganizatiiChina este interesată să contribuie la proiectele de modernizare demarate în R....

China este interesată să contribuie la proiectele de modernizare demarate în R. Moldova

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong, cu ocazia încheierii misiunii diplomatice în țara noastră.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a legislativului, cei doi oficiali au făcut o trecere în revistă a relațiilor de colaborare în domeniile comercial-economic, educațional, cultural, precum și la nivel interparlamentar.

Igor Grosu a mulțumit pentru suportul oferit de China țării noastre și contribuțiile importante în comerț, investiții și infrastructură. Președintele Parlamentului a remarcat faptul că Republica Populară Chineză a fost printre primele țări care au oferit ajutor Republicii Moldova în combaterea pandemiei de Covid-19.

Demnitarii au discutat despre intensificarea schimburilor economice prin crearea unui cadru legal care ar facilita raporturile comerciale moldo-chineze.

Igor Grosu și Zhang Yinghong s-au pronunțat pentru consolidarea și extinderea cooperării interparlamentare între cele două state. Demnitarii au fost unanimi în opinia că noua componență a Grupului de prietenie cu Republica Populară Chineză, votată în ședința de ieri a Legislativului, va contribui la impulsionarea cooperării interparlamentare.

Diplomatul chinez a menționat că țara pe care o reprezintă este interesată să contribuie la proiectele de modernizare demarate în Republica Moldova.

La final, speakerul Igor Grosu i-a urat diplomatului mult succes în activitatea ulterioară.

Zhang Yinghong și-a început misiunea de Ambasador al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova în anul 2015.

Foto: Parlament

alocapitala
bazadedate

«Trei întrebări fără politică» , Irina Mitru

Astăză în ospeție la rubrica «Trei întrebări fără politică» Irina Mitru Pe scurt: Irina Mitru – administrator al biroului de traduceri «PROIRVAS». Studii superioare, starea...
Real Business Ro DI_4371
Chișinău
cer fragmentat
7.7 ° C
7.7 °
7.2 °
85 %
4.1kmh
75 %
mie
15 °
joi
18 °
vin
17 °
sâm
18 °
Dum
7 °
Lantaur ro DI-4384