Industrii
AcasăActualCererea „Avia-Invest” privind anularea rezilierii contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, respinsă...

Cererea „Avia-Invest” privind anularea rezilierii contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, respinsă de magistrați 

Instanța de judecată a respins cererea  S.C. „Avia-Invest” împotriva Agenției Proprietății Publice privind anularea rezoluțiunii contractului de concesiune a activelor ÎS „Aeroportul Internațional Chișinău”. O decizie în acest sens a fost luată marți, 21 februarie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani.

Potrivit Hotărârii, acţiunea în contencios administrativ a reclamantului S.C. „Avia-Invest” SRL împotriva Agenției Proprietății Publice (APP) privind anularea actului administrativ individual defavorabil din 08 iulie 2020 și a deciziei adoptate în procedura prealabilă din 17 iulie 2020, a fost respinsă ca fiind neîntemeiată.

APP amintește că, la 8 iulie 2020 Agenția Proprietății Publice a înaintat SRL „Avia Invest” o notificare, prin care a anunțat despre rezoluțiunea contractului de concesiune a activelor ÎS „Aeroportul Internațional Chișinău”, din motivul neonorării de către concesionar a obligației contractuale privind prezentarea garanției de bună execuție a angajamentelor investiționale.

Ulterior, SRL „Avia Invest” a venit cu o cerere prealabilă de anulare a notificării de rezoluțiune, cerere  respinsă integral de către Agenția Proprietății Publice. Drept urmare, compania a depus o cerere de chemare în judecată în instanța de contencios administrativ.

Hotărârea instanței în acest sens nu este definitivă,  SRL „Avia Invest” având dreptul de a o contesta în Curtea de Apel Chișinău.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
cer senin
6.2 ° C
6.2 °
6.2 °
93 %
0.5kmh
0 %
Dum
21 °
lun
24 °
mar
25 °
mie
22 °
joi
25 °
Birotix Com ro DI-4407