Industrii
AcasăActualCel mai mare parc fotovoltaic din Moldova este funcțional. Va aduce în...

Cel mai mare parc fotovoltaic din Moldova este funcțional. Va aduce în bugetul raionului Criuleni circa 3-5 milioane de lei anual

Cel mai mare parc fotovoltaic din Moldova este funcțional şi gata să aducă anual în bugetul raionului Criuleni circa 3-5 milioane de lei. Viceprim-ministrul, Andrei Spînu a anunțat că, astăzi a semnat cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova,  E.S. Dl. Yan Wenbin, Acordul de predare – primire a Parcului fotovoltaic de 2,8 MW, care a fost construit cu sprijinul Guvernului Chinei.

Potrivit Ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, costul total al proiectului este de aproximativ 4 milioane de euro.

”Cele 7400 de panouri fotovoltaice și 16 invertoare care au fost instalate, vor produce peste 3 milioane de kWh/an, suficient să acopere cu energie electrică mai multe instituții publice din raionul Criuleni:

  • Centrele medicale
  • Școli și grădinițe
  • Clădiri administrative

Instalațiile fotovoltaice vor contribui la reducerea emisiilor de bioxid de carbon cu peste o mie de tone de CO2 anual”, a scris Spînu, pe pagina de Facebook.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
cer senin
13.5 ° C
13.9 °
10.2 °
70 %
4.5kmh
0 %
lun
18 °
mar
16 °
mie
19 °
joi
22 °
vin
19 °
Tehgaz Grup S.R.L.