AcasăServiciiCel mai mare grup german de automotive este interesat să coopereze cu...

Cel mai mare grup german de automotive este interesat să coopereze cu companii din Moldova

Cel mai mare furnizor de echipamente pentru industria autovehiculelor din Germania, Grupul Eberspächer, este interesat să inițieze parteneriate cu companii autohtone și să-și extindă activitatea pe piața din Republica Moldova.

În cadrul evenimentului ”Suppliers Day and Scoping Mission”, organizat ieri de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), reprezentanții Purem ai Grupului Eberspächer au prezentat domeniile de interes în cooperarea cu companiile locale.

Reprezentantul grupului Eberspächer, Volker Cwielong, a evidențiat că Republica Moldova are un climat investițional atractiv, accesibil și potențial uman bine pregătit. “Republica Moldova este o țară cu potențial de cooperare. În urma acestei misiuni, vom evalua posibile parteneriate cu companiile industriale autohtone și sperăm să identificăm parteneri și locații pentru extinderea activității grupului nostru în Republica Moldova”, a spus Volker Cwielong.

“ODIMM facilitează promovarea internațională a afacerilor locale prin accesul la noi piețe de desfacere, retehnologizare și interconectare a furnizorilor locali cu companiile străine. Totodată, dezvoltăm o bază de date a companiilor din Republica Moldova cu potențial de export și susținem integrarea acestora în lanțul valoric regional și internațional“, a menţionat, la rândul său, Iulia Costin, directorul ODIMM.

În cadrul evenimentului s-au desfășurat mai multe întâlniri B2B dintre reprezentanții companiilor autohtone cu reprezentanții grupului german, în vederea prezentării serviciilor și produselor proprii și stabilirii unor potențiale cooperări. Întrunirea va fi urmată de o serie de vizite de documentare în teritoriu la mai mulți antreprenori din industria automotive, în scopul identificării potențialelor parteneriate și conexiuni reciproc avantajoase.

Evenimentul este inițiat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu sprijinul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în Politici Economice”, implementat de GIZ Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

Foto: ODIMM

Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

„Trei întrebări fără politică”

Noi deschidem o nouă rubrică pe YPNews sub denumirea "Trei întrebări fără politică". Oaspeții rubricii vor fi, în general, oameni de afaceri, însă sperăm...
Mabicom Construct ro DI-4362
Chișinău
cer acoperit de nori
7.7 ° C
8.2 °
7.7 °
97 %
0.5kmh
90 %
joi
12 °
vin
18 °
sâm
20 °
Dum
25 °
lun
19 °
Lantaur ro DI-4384