Industrii
AcasăActualCeban: Să cumperi gaze cu 14 lei de la furnizorii alternativi este...

Ceban: Să cumperi gaze cu 14 lei de la furnizorii alternativi este un risc mare. De ce?

Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat în cadrul emisiunii “Новая неделя” de la TV8, că achiziționarea gazelor de către consumatorii casnici de la furnizorii alternativi reprezintă un risc mare. Motivul este reprezentat de posibilele fluctuații de preț și de volumul negarantat al gazului vândut. El a comentat astfel declarația liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, potrivit căreia un locuitor al Chișinăului ar fi semnat un contract cu un furnizor privat pentru a cumpăra gaz la 14,5 lei per metru cub.

Potrivit lui Usatîi, multe companii mari au cumpărat gaze la 11-14 lei pe metru cub de la companii private, precum și de la Transautogaz, filiala Moldovagaz, începând cu anul 2022. Și asta în timp ce cetățenii plătesc 29,27 de lei pe metrul cub de gaz de la 1 octombrie anul trecut.

Ceban a spus că după declarația lui Usatîi, consumatorii au început să sune la Transautogaz și să ceară să treacă la serviciul lor, deoarece gazul este mai ieftin acolo.

„Pentru consumatorii casnici este mult mai complicat în acest caz. Aș sugera, și probabil că vor face acest lucru, ca un furnizor alternativ care vrea să furnizeze gaze cetățenilor să fie obligat să semneze un contract cu acești clienți pentru cel puțin un an. Pentru consumatorii casnici, riscul de faliment este mare – astăzi prețul este mic, o lună mai târziu este mare, sau nu există volumul necesar”, a explicat Ceban.

Acesta a adăugat că, spre deosebire de furnizorii alternativi, Moldovagaz livrează gaze consumatorilor cu o aprovizionare anuală garantată, deși la un tarif mai mare. Cu toate acestea, acesta ar putea fi ajustat în curând.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://mediagallery.md/home/ro/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057306324418
Chișinău
cer senin
12.2 ° C
13.2 °
12.2 °
82 %
2.1kmh
0 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
29 °
sâm
28 °
Dum
25 °
http://www.imonagrup.md/
https://www.facebook.com/HRConsultingMoldova/
https://casalot.md/ro/index.html