Industrii
AcasăActualCâți bani se aflau în pungile confiscate de la activiștii Partidului Șor?...

Câți bani se aflau în pungile confiscate de la activiștii Partidului Șor? Procuratura a finalizat numărătoarea

Procuratura Anticorupţie susţine că în pungile negre ridicate în urma perchezițiilor efectuate pe 20 octombrie curent, în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Șor”, se aflau 4,21 milioane lei și 4 000 dolari.

În rezultatul examinării, a fost constatat că suma finală este de 4,29 milioane lei.

Ulterior, procuratura va lua o hotărâre în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală pentru a asigura siguranța banilor confiscați. În același timp, procuratura a promis că va reveni cu detalii despre anchetă.

Amintim că la 20 octombrie, șefa de la Procuratura Anticorupție, Veronica Dragalin, a oferit detalii cu privire la operaţiune, precizând că în urma celor 55 de percheziții efectuate au fost ridicate peste 20 de pungi cu bani, care erau destinați participanților la proteste. În total, este vorba de 3,5 milioane de lei, suma necesară pentru o săptămână.

La 28 octombrie, Ilan Șor a cerut public să fie trași la răspundere penală procurorul anticorupție Mihail Ivanov, ofițerul Centrului Național Anticorupție, Oleg Crîșmaru, și alți factori de urmărire penală, inclusiv reprezentanți ai Serviciului de Informații și Securitate, invocând că în pungile ridicate erau 5.500.000 de lei.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni
Chișinău
cer senin
2.2 ° C
2.2 °
2.2 °
80 %
1kmh
0 %
lun
18 °
mar
9 °
mie
3 °
joi
9 °
vin
6 °
Intertext ro DI-4356