Industrii
AcasăActual”Businessul trebuie respectat și susținut, nu hărțuit sau ignorat”. Sandu: Dle ministru...

”Businessul trebuie respectat și susținut, nu hărțuit sau ignorat”. Sandu: Dle ministru Alaiba, aștept acțiuni curajoase și prompte

Trebuie să reușim să punem bazele unele economii sănătoase. Businessul trebuie să respecte legea ca toți ceilalți – să plătească impozite și să nu practice munca la negru, dar businessul este cel care creează locuri de muncă, achită taxe din care finanțăm plățile sociale, educația, sectorul de sănătate, investițiile in infrastructură etc. Businessul trebuie respectat și susținut, nu hărțuit sau ignorat. Declarația a fost făcută astăzi, 18 noiembrie, de Președintele RM, Maia Sandu, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de către ministrul Economiei, Dumitru Alaiba.

Maia Sandu a menționat că politicile de redresare economică trebuie să meargă dincolo de acordarea ajutoarelor. ”Nu avem cum să scoatem țara din sărăcie dacă nu vom crea condiții favorabile pentru dezvoltarea economică. Nu o să avem cu ce plăti pensii, indemnizații, compensații, ajutoare sociale și altele asemenea, dacă nu vom crește economia”, a precizat ea.

Totodată, președintele a spus că Guvernul a făcut eforturi pentru a crește volumul și transparența fondurilor de susținere a întreprinderilor mici. Dar sunt necesare mult mai multe acțiuni pentru a îmbunătăți mediul de afaceri, sunt necesare acțiuni mai ambițioase și mai curajoase de de-reglementare.

”Eu cred că noul ministru al economiei înțelege bine aceste lucruri și va demonstra o atitudine mai fermă în abordarea acestor probleme. Dle ministru Alaiba, sunt sigură că împărtășiți îngrijorările cu privire la situația din domeniul economic. Știu că înțelegeți cât de important este rolul businessului, a mediului de afaceri atât pentru îmbunătățirea nivelului de trai al populației, cât și pentru consolidarea democrației. Aștept acțiuni curajoase și prompte”, a declarat Sandu.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
nori împrăștiați
0.2 ° C
0.2 °
0.2 °
64 %
2.1kmh
40 %
lun
1 °
mar
3 °
mie
4 °
joi
6 °
vin
3 °
MGM ro DI-4357