Industrii
AcasăActualBolea: Până în 2025, toată Moldova va fi monitorizată online. Ce alte...

Bolea: Până în 2025, toată Moldova va fi monitorizată online. Ce alte reforme vor avea loc în agricultură?

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a spus că până în 2025, întreaga Republică Moldova va fi monitorizată în regim online. În cadrul Conferinței AgTech 2023, el a prezentat planurile de digitalizare și dezvoltare a agriculturii țării. Printre prioritățile principale se numără crearea unei hărți digitale a Republicii Moldova.

Vladimir Bolea a subliniat problemele cu care se confruntă agricultorii, cum ar fi productivitatea scăzută, lipsa forței de muncă și tehnologiile învechite, și a propus soluții precum digitalizarea și utilizarea tehnologiilor moderne. Potrivit ministrului, digitalizarea va contribui la eficientizarea muncii, reducerea costurilor și eficientizarea utilizării apei în agricultură.

”Tehnologiile avansate și programele de digitalizare vor ajuta, de asemenea, la crearea de locuri de muncă și la atragerea tinerilor în agricultură. Avem o colaborare strânsă cu Universitatea Tehnică din Republica Moldova și facultățile, instituțiile cu profil agricol, care vor pregăti specialiști ce vor răspunde nevoilor moderne ale sectorului agricol”, a spus ministrul.

El a spus că, în cadrul unui parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), Ministerul Agriculturii a realizat un proiect de creare a unei hărți digitale a Republicii Moldova. Acesta va include toate cele 3,38 milioane de hectare cu numere cadastrale complete.

”Toate aceste lucruri asigură un beneficiu agricultorului pe de-o parte și, de cealaltă parte, ajută în procesul de monitorizare statul și reduce la maxim birocrația, atunci când vorbim de depunerea actelor pentru subvenționare”, consideră Bolea.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
15.2 ° C
15.2 °
15.2 °
72 %
1kmh
0 %
joi
25 °
vin
27 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
16 °