Industrii
AcasăActualBolea discută cu Ministerul Finanțelor pentru a putea ajuta sectorul agroindustrial: Analizăm...

Bolea discută cu Ministerul Finanțelor pentru a putea ajuta sectorul agroindustrial: Analizăm inclusiv rambursarea sumei TVA

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare discută cu Ministerul Finanțelor pentru a aproba cât mai curând un set de măsuri ce ar putea ajuta sectorul agroindustrial. Declarația a fost făcută de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, la o întrevedere cu un grup de producători agricoli din UTA Găgăuzia.

„Analizăm inclusiv rambursarea sumei TVA și neaplicarea penalizărilor în cazul restanțelor la plata impozitelor. Pe lângă acestea, am avut discuții cu instituțiile financiare, cu Banca Națională a Moldovei și cu furnizorii de inputuri ca să vină în întâmpinarea clienților care se confruntă cu dificultăți la onorarea obligațiilor la credite”, a subliniat ministrul Vladimir Bolea.

Agricultorii au mai declarat că, inițiază să dezvolte afaceri cu legume în seră după tehnologii avansate, însă accesul la apă este limitat. În acest sens, Vladimir Bolea a declarat că, în scopul sporirii activităților agricultorilor, va fi elaborată o lege specială care va facilita dezvoltarea parteneriatelor între agricultori și proprietarii/arendașii bazinelor acvatice pentru utilizarea apei în scopuri de irigare.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Tehgaz Grup S.R.L.
Chișinău
ceață
12.7 ° C
14.2 °
12.7 °
99 %
2.1kmh
20 %
mie
22 °
joi
27 °
vin
24 °
sâm
30 °
Dum
21 °
Papir Print Ro DI-4406