Industrii
AcasăActualBERD s-a angajat să finanțeze cu până la 40 milioane dolari SUA...

BERD s-a angajat să finanțeze cu până la 40 milioane dolari SUA IMM-urile orientate spre tehnologie din Moldova și Ucraina

BERD s-a angajat să finanțeze cu până la 40 milioane dolari SUA Fondul de Creștere IV al Horizon Capital (HCGF IV), gestionat de Horizon Capital, un manager de capital propriu pentru Ucraina și Moldova și un client vechi al BERD.

În total, HCGF IV își propune să adune până la 250 milioane dolari SUA pentru a face investiții de capital de creștere, variind în medie între 10 milioane dolari SUA și 30 milioane dolari SUA, cu accent pe întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) orientate spre tehnologie și export din Ucraina și Moldova.

Acordul, semnat ieri, 26 septembrie, la biroul din Londra al Corporației Financiare Internaționale (IFC), se conformează angajamentului BERD de a investi peste 1 miliard de euro în Ucraina în acest an.

„Salutăm noul fond al Horizon, care va avea un efect catalitic important asupra pieței ucrainene și regionale”, a declarat Hassan El Khatib, directorul general al BERD, Capital, la ceremonia de semnare. „Fondul nu numai că va îmbunătăți reziliența piețelor private de capital din regiune prin dezvoltarea capitalului privat ca sursă alternativă de finanțare, dar va stimula și incluziunea, oferind sprijin întreprinderilor afectate de război”.

Printre primii investitori apropiați ai fondului, alături de BERD, se numără IFC, DEG-Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft, Banca Olandeză de Dezvoltare Antreprenorială (FMO), Fondul Elvețian de Investiții pentru Piețele Emergente, Western NIS Enterprise Fund și Zero Gap Fund, o colaborare de investiții de impact între Fundația Rockefeller și Fundația John D. și Catherine T. MacArthur.

HCGF IV va menține atenția Horizon Capital asupra companiilor orientate spre tehnologie și export, înregistrate în urmă cu peste un deceniu, bazându-se pe contribuția adusă sectorului tehnologiei informației (IT) din regiune de către Fondul predecesor al Horizon Capital, vintage 2017, în valoare de 200 de milioane de dolari SUA, susținut și de BERD.

La sfârșitul anului 2021, Horizon Capital a lansat strângerea de fonduri pentru noul său fond emblematic, vizând inițial să ajungă la prima închidere până în aprilie 2022. Declanșarea războiului împotriva Ucrainei a amânat procesul, dar strângerea de fonduri a fost relansată la scurt timp după aceea, susținută de performanța puternică a companiilor existente din portofoliul Horizon.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Intertext ro DI-4356
Chișinău
ceață
3.9 ° C
4.2 °
3.9 °
99 %
1.5kmh
100 %
joi
5 °
vin
11 °
sâm
12 °
Dum
13 °
lun
12 °
Tehgaz Grup S.R.L.