Industrii
AcasăActualBEI va aloca peste 40 de milioane de euro pentru a sprijini...

BEI va aloca peste 40 de milioane de euro pentru a sprijini sectorul agricol. Pentru ce vor fi folosiți banii?

Prin intermediul proiectului Livada Moldovei, Banca Europenă de Investiții(BEI) ar putea aloca în perioada următoarea peste 40 mln Euro, în scopul sporirii productivităţii şi competitivităţii sectorului agricol. Decalarația a fost făcută de șeful reprezentanței Băncii Europene de Investiții în Republica Moldova, Alberto Carlei, în cadrul unei întrevederi cu Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea.

Oficialii au discutat despre noi oportunități financiare ce ar putea fi create pentru agricultorii autohtoni și instituțiile de învățământ cu profil agricol.

Ministrul a menționat că, pe agenda ministerului este stabilită ca prioritate accelerarea progresului tehnico-ştiinţific și că în acest sens, ar fi binevenită dezvoltarea unor proiecte menite să îmbunătățească procesul educațional și de cercetare din cadrul colegiilor și facultăților agrare.

Totodată, Vladimir Bolea a sugerat ideea de a concepe pachete de finanțare pentru agricultorii ce își doresc să construiască/reabiliteze sisteme de irigare, să dezvolte afaceri în domeniul zotehnic sau să-și orienteze activitatea în industria de procesare a produselor.

De asemenea, Carlei a comunicat intenția BEI de a implementa un mecanism ce ar facilita debursarea banilor pe conturile beneficiarilor, în termeni optimi și condiții flexibile.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Boncom Ro_DI_4405
Chișinău
ceață
13.3 ° C
13.3 °
13.2 °
99 %
0.5kmh
100 %
mie
23 °
joi
27 °
vin
26 °
sâm
29 °
Dum
20 °
MGM ro DI-4357