Industrii
AcasăActualAutoritățile vor să crească volumul produselor de origine animală cu 40-50%. E...

Autoritățile vor să crească volumul produselor de origine animală cu 40-50%. E posibil?

Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul pentru modificarea Legii zootehniei, în vederea aducerii acesteia în conformitate cu legislația UE. Autorii proiectului prevăd că în următorii 7-8 ani numărul firmelor zootehnice se va majora cu 50%, volumul de producție de origine animală – cu 40-50% într-o perioadă de 5 ani și se vor diminua prețurile la produsele de origine animală livrate către procesatori sau consumatorii finali.  

Proiectul are drept scop de a stimula atragerea investițiilor în sectorul zootehnic, în special la construcția fermelor zootehnice și la procurarea animalelor de prăsilă.

Astfel, vor fi create condiții pentru dezvoltarea durabilă a sectorului zootehnic, inclusiv creșterea productivității animalelor, sporirea calității și competitivității produselor de origine animală, promovarea mai facilă a acestora pe piețele internă și externă.

Prevederile proiectului urmează să asigure conservarea fondului genetic al speciilor autohtone de animale, precum și organizarea și efectuarea controlului oficial în zootehnie.

Proiectul de lege a fost elaborat de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
MGM ro DI-4357
Chișinău
cer senin
31.1 ° C
31.2 °
31.1 °
89 %
4kmh
0 %
vin
33 °
sâm
33 °
Dum
32 °
lun
31 °
mar
35 °
Real Business Ro DI_4410