Industrii
AcasăActualAutoritățile intenționează să renegocieze contractul cu MGRES

Autoritățile intenționează să renegocieze contractul cu MGRES

Autoritățile intenționează să revizuiască termenii contractului cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES) pentru a obține un preț mai bun și pentru a asigura securitatea energetică a țării. Acest lucru a fost declarat de ministrul Energiei, Victor Parlicov, într-un interviu pentru Vocea Basarabiei.

„Dacă e să vorbim de securitate și prețuri, da, ne propunem să avem un impact pozitiv asupra prețurilor, în special să renegociem un contract cu Centrala termoelectrică moldovenească, să avem energie electrică la preț mai bun decât avem acum și să avem o perioadă mai lungă”, a spus Parlicov.

El este încrezător că acest lucru ar putea duce la scăderea prețurilor pentru consumatori.

Potrivit ministrului Energiei, spre deosebire de situația de acum un an, sau chiar jumătate de an în urmă, Moldova poate acum să-și diversifice sursele de achiziție a energiei electrice, însă această energie probabil că va veni la cu totul alt preț. ”Dacă nu avem un contract cu MGRES, Energocom este capabil să procure energia necesară din alte surse. Însă această energie probabil că va veni la cu totul alt preț, ceea ce precis nu va fi pe placul consumatorilor”, a precizat Parlicov.

Reamintim că, din decembrie, Energocom a cumpărat energie electrică de la MGRES la prețul de 73 de dolari pentru 1 MWh.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Intertext ro DI-4356
Chișinău
cer senin
0.2 ° C
0.2 °
0.2 °
64 %
0.5kmh
0 %
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
13 °
lun
10 °
mar
3 °
HR-Consulting Ro DI_4373