AcasăAgriculturaAutoritățile din capitală vor cumpăra mere de la producătorii autohtoni

Autoritățile din capitală vor cumpăra mere de la producătorii autohtoni

Primăria Chișinău va organiza în această săptămână o ședință cu producătorii autohtoni de mere, pentru a achiziționa fructe pentru școlile și spitalele municipale.

Primarul Ion Ceban s-a arătat revoltat de faptul că producătorii locali de mere nu au posibilitatea să își vândă producția și au fost nevoiți să o arunce. „Este inadmisibil să se arunce la gunoi producția autohtonă de fructe. Fructele noastre sunt cunoscute pentru calitatea lor înaltă”, a specificat edilul.

El a solicitat viceprimarilor Olga Ursu și Angela Cutasevici identificarea resurselor financiare și organizarea unei ședințe cu fermierii moldoveni, pentru a achiziționa fructe pentru școlile și spitalele din municipiul Chișinău. „Primăria trebuie să identifice resurse financiare pentru a acorda o mână de ajutor fermierilor autohtoni”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit datelor statistice, Republica Moldova este printre primele zece ţări exportatoare de mere din Europa, cu o producţie anuală de peste 500 de mii de tone.

alocapitala
bazadedate

«Trei întrebări fără politică» , Irina Mitru

Astăză în ospeție la rubrica «Trei întrebări fără politică» Irina Mitru Pe scurt: Irina Mitru – administrator al biroului de traduceri «PROIRVAS». Studii superioare, starea...
Indexterm Ro DI-4300
Chișinău
cer fragmentat
13.3 ° C
13.8 °
11.6 °
87 %
0.5kmh
75 %
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
25 °
lun
21 °
mar
19 °
Birotix Com ro DI-4370