AcasăTransport și comunicațiiAutoritățile de profil au efectuat un recensământ al transportului auto la un...

Autoritățile de profil au efectuat un recensământ al transportului auto la un nod rutier de lângă capitală

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD), în comun cu companii de proiectare, a desfășurat recensământul transportului auto, care traversează nodul rutier dintre drumurile M1 Frontiera cu România – Leuşeni – Chişinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chişinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina şi R6 Chişinău – Orhei – Bălți. Rezultatele stabilesc o medie zilnică a intensității traficului de 76 797 de vehicule, pe segmentele de drum ale nodului rutier la intersecția drumurilor M1, M5 și R6.

Potrivit ASD, traficul rutier va crește la 182 005 vehicule pe zi către anul 2043. “Conform datelor statistice obținute, dimensionarea drumului recomandat, reieșind din traficul de perspectivă, prevede dublarea numărului benzilor de circulație de la două la patru benzi și câte o bandă de accelerare – decelerare pe sens, pentru segmentul drumului M1 situat sub podul de pe drumul M5 și a sectorului situat sub podul amplasat pe drumul R6. De asemenea, dublarea benzilor de la patru la opt și câte o bandă de accelerare – decelerare pe sens, pentru segmentul drumului R6, în regiunea podului de încrucișare”, indică instituția.

Studiul, elaborat în baza datelor obținute în cadrul recensământului, stabilește căile de dezvoltare și modernizare a nodului rutier, pentru fluidizarea traficului în regiune și sporirea capacității de traversare a podurilor de către unitățile de transport.

foto: ASD

Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

„Trei întrebări fără politică” cu Iurie Ambros

Astăzi, la noi întrebări răspunde Iu. Ambros. Despre acest participant la dialog putem să vorbim mult. Însă vom spune concis: Iurie Ambros – este...
Birotix Com ro DI-4370
Chișinău
cer senin
17.7 ° C
18.2 °
17.7 °
66 %
4.1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
24 °
lun
20 °
mar
18 °
mie
17 °
HR-Consulting Ro DI_4373