AcasăOrganizatiiAutoritățile capitalei au inițiat controale pentru depistarea și sancționarea șantierelor abandonate

Autoritățile capitalei au inițiat controale pentru depistarea și sancționarea șantierelor abandonate

Direcția generală transport public și căi de comunicație a Primăriei Chișinău a inițiat controale în vederea depistării agenților economici care execută lucrări la rețelele tehnico-edilitare și nu restabilesc șantierele în termenele prevăzute.

Autoritățile municipale au făcut apel către proprietarii de rețele, de a se asigura că lucrările inițiate au fost finalizate corespunzător, cu restabilirea învelișului asfaltic. În caz contrar, vor fi aplicate sancțiuni. Șantierele abandonate favorizează deteriorarea fundației drumurilor și apariția tasărilor. De asemenea, săpăturile creează incomodități locuitorilor orașului.

Recent, a fost avertizat un operator de telefonie, pentru neexecutarea în termen a lucrărilor de restabilire a zonei de intervenție. Totodată, acesta a fost obligat să înlăture neconformitățile în timp util.

În context, autoritățile locale atenționează agenții economici care dețin șantiere de construcție sau diverse imobile, gestionarii blocurilor de locuințe, precum și proprietarii de locuințe la sol, despre aplicarea sancțiunilor pentru săpăturile pe drumurile publice, fără coordonarea acțiunilor cu serviciile municipale de profil.

foto: chisinau.md

Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

«Trei întrebări fără politică» , Irina Mitru

Astăză în ospeție la rubrica «Trei întrebări fără politică» Irina Mitru Pe scurt: Irina Mitru – administrator al biroului de traduceri «PROIRVAS». Studii superioare, starea...
Panmobili ro DI-4359
Chișinău
cer senin
21.6 ° C
21.6 °
21.2 °
60 %
1.3kmh
0 %
vin
23 °
sâm
16 °
Dum
12 °
lun
11 °
mar
13 °
Lantaur ro DI-4384