AcasăOrganizatiiAutorităţile au anunţat condiţiile de aplicare la granturi pentru gestionarea deşeurilor

Autorităţile au anunţat condiţiile de aplicare la granturi pentru gestionarea deşeurilor

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) în parteneriat cu Unitatea de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului (UIPM) au lansat un Program de grant destinat gestionării specifice a unor fluxuri de deșeuri în Republica Moldova: uleiuri uzate, anvelope uzate și vehicule scoase din uz. Perioada de depunere a dosarelor de participare este 2-20 august curent.

În cadrul Programului de grant vor fi implementate proiecte aferente gestionării deșeurilor, cu scopul de a spori capacitatea de prevenire, depozitare, reutilizare, reciclare și a promova piețele pentru produsele cu conținut reciclat.

Eligibili pentru a depune cereri sunt persoanele juridice, cu orice formă de organizare, înregistrate conform legislației Republicii Moldova, ce activează pe teritoriul țării și au o experiență de cel puțin 3 ani de activitate în domeniul colectării, reciclării, reutilizării și eliminării deșeurilor; organizații ale societății civile, precum și sunt încurajate parteneriatele cu APL.

Costurile eligibile pentru proiecte sunt de la 5 000 până la 25 de mii de euro. Din suma totală, 80% va constitui suma de grant, iar 20 la sută va fi contribuția proprie a aplicantului.

foto: MADRM
Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

„Trei întrebări fără politică” cu Stanislav Popov

În continuarea rubricii ”Trei întrebări fără politică” – am avut o convorbire plăcută cu Stanislav Popov. Scurtă prezentare: Stanislav Popov de specialitate inginer- electronist. Din...
MGM ro DI-4357
Chișinău
cer senin
17.7 ° C
18.2 °
17.7 °
66 %
4.1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
24 °
lun
20 °
mar
18 °
mie
17 °
Mabicom Construct ro DI-4362