Industrii
AcasăActualAuditul la Moldovagaz va avea loc! Sandu: Trebuie să facem o claritate...

Auditul la Moldovagaz va avea loc! Sandu: Trebuie să facem o claritate cu aceste cifre de la Gazprom

Președintele Republicii Moldova a anunțat astăzi, 04 aprilie, că  Agenția Proprietății Publice discută cu potențiale companii în legătură cu desfășurarea auditului la Moldovagaz. Guvernul nu a primit nici o informație de la Gazprom care să indice care este poziția lor pe amânarea care a avut loc.

”Până la urmă va fi angajată o asemenea companie pentru că trebuie să facem o claritate cu aceste cifre de la Gazprom. Trebuie să vedem în ce măsură Moldovagaz va fi cooperantă în acest proces de audit pentru că trebuie să furnizeze toate informațiile”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.

Șefa statului spune că în următoarele săptămâni se va afla care companie va face auditul.

”Guvernul nu a primit nici o informație de la Gazprom care să indice care este poziția lor pe această amânare. Totodată, Guvernul a spus că amânarea auditului nu a fost din cauza Republicii Moldova, așa că nu ar trebui să fie o problemă majoră”, a precizat Președintele.

Amintim că, anterior, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban a declarat în cadrul emisiunii ” Поговорим о деньгах” că, autoritatea de reglementare a trimis o scrisoare către Gazprom cu o cerere de amânare a auditului datoriei istorice a malului drept al Moldovei pentru gaze. Partea rusă nu a transmis încă un răspuns, dar Moldovagaz se pregătește deja de negocieri pentru a continua furnizarea de gaze consumatorilor.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Boncom Ro_DI_4405
Chișinău
cer senin
11.9 ° C
12.7 °
10 °
89 %
12.5kmh
0 %
lun
12 °
mar
17 °
mie
19 °
joi
22 °
vin
21 °
Intertext ro DI-4356