Industrii
AcasăActualArmașu, despre scăderea creditelor: În luna aprilie am avut multe sărbători

Armașu, despre scăderea creditelor: În luna aprilie am avut multe sărbători

În luna aprilie am avut multe sărbători, iar acest lucru are impact și pe procesul de creditare. Astfel a răspuns Guvernatorul BNM, Octavian Armașu, în cadrul podcastului ”Dă sens banilor”, atunci când a fost întrebat de Business Pages de ce volumul creditelor noi și al noilor depozite a scăzut brusc cu peste 20% în aprilie.

Întrebat de BP dacă această tendință va continua, Armașu a răspuns: ”E prematur să o numim tendință. O privim ca o fluctuație. Această scădere cu 20 la sută este luna aprilie față de martie 2023. Aici ar putea să se suprapună mai multe lucruri: în luna aprilie am avut multe sărbători, acest lucru are impact și pe procesul de creditare etc.”.

Totodată, el a menționat că dacă privim cumulativ, totuși avem o mică creștere a creditelor noi la începutul anului față de aceeași perioadă a anului 2022 .

”Adevărul este că noi suntem într-o situație când vrem să susținem procesul de creditare. Am diminuat recent rata de bază și sperăm foarte mult că acest lucru se va reflecta cât de curând în rate mai mici la credite, iar asta va relansa procesul de creditare”, a conchis Armașu.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.wippo.md/
http://www.imonagrup.md/
https://casalot.md/ro/index.html
Chișinău
cer senin
12.2 ° C
13.2 °
12.2 °
82 %
2.1kmh
0 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
29 °
sâm
28 °
Dum
25 °
https://www.wippo.md/
http://trendseter.md/
https://www.stivuitor.md/
https://www.mgm.md/