Industrii
AcasăActualAre impact interzicerea publicității jocurilor de noroc? Vânzările de bilete la loteria...

Are impact interzicerea publicității jocurilor de noroc? Vânzările de bilete la loteria națională au scăzut de 4 ori

După ce în Moldova a fost interzisă publicitatea jocurilor de noroc, vânzările de bilete la loteria națională au scăzut de aproape patru ori. O informație în acest sens a fost comunicată de către NGM Company, partenerul privat al întreprinderii de stat Loteria Națională a Moldovei. Astfel, în primele șase luni ale acestui an, în Moldova au fost vândute 2,46 milioane de bilete în valoare de 73,2 milioane lei. În aceeași perioadă a anului trecut au fost vândute 9,38 milioane de bilete în valoare de 257,5 milioane lei, transmite NewsMaker.

”Schimbarea legii a avut un impact negativ și asupra nivelului veniturilor multor antreprenori care vindeau bilete de loterie”, a menționat compania. Potrivit acesteia, și Poșta Moldovei a suferit pierderi. Din cauza scăderii vânzării biletelor, Întreprinderea de Stat a pierdut circa 3,5 milioane lei.

Totodată, veniturile din online ale Loteriei Naționale a Moldovei au fost 80,45 milioane lei. Compania a menționat că veniturile sunt în scădere „de la o lună la alta”. Astfel, dacă în ianuarie profitul Loteriei Naționale a Moldovei se ridica la 14,57 milioane lei, atunci în iunie – 12,2 milioane lei.

„Rezultatele pe acest segment au fost influențate nu atât de interdicția de publicitate, cât de creșterea ponderii site-urilor ilegale de pe piață, precum și de creșterea cu 50% a impozitului pe câștiguri. Din această cauză, mulți jucători au trecut pe platformele ilegale care fac publicitate gratuită în Moldova, în timp ce nu plătesc taxe și nu le sunt reținute impozite pe câștiguri”, au declarat reprezentanții companiei.

Menționăm că, în 2021 autoritățile moldovenești au interzis complet publicitatea la jocurile de noroc. Acest lucru a fost propus de Dumitru Alaiba, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, care a calificat drept scop al proiectului lupta împotriva dependenței de jocurile de noroc.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Policontract DI_4403
Chișinău
cer senin
18.3 ° C
18.3 °
18.2 °
88 %
5.1kmh
0 %
joi
30 °
vin
33 °
sâm
33 °
Dum
34 °
lun
30 °
MGM ro DI-4357