Industrii
AcasăActualAproape 3,3 mii de cereri de solicitare a subvențiilor au fost primite...

Aproape 3,3 mii de cereri de solicitare a subvențiilor au fost primite de AIPA. Dintre acestea, 87% sunt pentru rambursarea accizei la motorină

Aproape 3,3 mii de cereri de solicitare a subvențiilor au fost primite de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură(AIPA) până la 29 august. Dintre acestea, 87% (2,8 mii) sunt pentru rambursarea accizei la motorină. Anunțul a fost făcut de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Potrivit Ministerului, au mai fost depuse cereri pentru subvenționarea primelor de asigurare (147 de cereri); subvenționarea complementară (125); ajutor pentru depășirea consecințelor crizelor din anul 2022 (75); plăți directe pe kilogram de produs(45); plăți directe pentru cap de animal (25); pentru distribuirea de motorină din ajutoare externe(6).

Totodată, din 18 septembrie se pot depune cereri pentru plăți în avans și plăți post-investiție.

Referitor la pachetul de acte aferent accesării subvențiilor din partea statului, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare face următoarele clarificări:

O condiție de bază pentru obținerea ajutorului de către fermierii afectați de consecințele crizelor din anul 2022 și pentru stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern este ca agricultorii să justifice deținerea în proprietate sau folosință a terenurilor agricole afectate de calamitățile naturale. Acest lucru derivă din Hotărârea Curții de Conturi.

”Prezentarea dovezii deținerii în proprietate/folosință sau posesie a terenurilor, prin acte relevante și veridice este determinată de necesitatea excluderii riscului de prejudiciere a bugetului statului și de acordare dublă a subvenției, inclusiv proprietarilor și gestionarilor de subvenții a terenurilor agricole. Totodată, la implementarea acestei obligativități s-au luat în considerare practicile Uniunii Europene, care la fel conțin aceste prevederi, fiind o soluție eficientă pentru diminuarea neregulilor în distribuirea subvențiilor”, menționează Ministerul Agriculturii.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
http://www.imonagrup.md/
https://www.facebook.com/HRConsultingMoldova/
Chișinău
cer senin
30 ° C
30 °
26.2 °
25 %
4.1kmh
0 %
mar
30 °
mie
30 °
joi
29 °
vin
30 °
sâm
30 °
https://mediagallery.md/home/ro/
https://casalot.md/ro/index.html