Industrii
AcasăActualAPP: Echipa desemnată să facă auditul datoriilor istorice ale MoldovaGaz se află...

APP: Echipa desemnată să facă auditul datoriilor istorice ale MoldovaGaz se află într-o vizită de lucru la Chișinău

O echipă formată din reprezentanți din Norvegia și Marea Britanie, desemnată să facă auditul datoriilor istorice ale MoldovaGaz, se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Către sfârșitul anului este așteptat ca cele două companii să livreze un prim raport, în funcție de materialele puse la dispoziție. Anunțul a fost făcut astăzi, 18 octombrie, de Agenția Proprietății Publice.

”Reprezentanții companiilor Wikborg Rein Advokatfirma AS din Norvegia și Forensic Risk Alliance & Co din Marea Britanie, desemnate de Agenția Proprietății Publice să facă auditul datoriilor istorice ale MoldovaGaz către Gazprom și Factoring-Finance, malul drept, au venit luni într-o misiune de documentare la Chișinău”, se arată în comunicatul APP.

Experții britanici și norvegieni vor studia documente financiare și acordurile încheiate de-a lungul anilor de Republica Moldova cu partea rusă, inclusiv perioada de până la crearea MoldovaGaz, pentru a înțelege cum s-a format datoria istorică a malului drept pentru gazele achiziționate din Federația Rusă.

Misiunea de audit se va afla în Republica Moldova până vineri.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
MGM ro DI-4357