Industrii
AcasăActualAPOTA susține că poliția nu le permite transportarea protestatarilor: Vom fi nevoiți...

APOTA susține că poliția nu le permite transportarea protestatarilor: Vom fi nevoiți să organizăm propriul protest

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) își exprimă indignarea față de acțiunile ilegale ale Poliției îndreptate spre intimidarea și șantajarea operatorilor de transport și a pasagerilor curselor ocazionale efectuate în zilele de duminică, la transportarea protestatarilor.

”Operatorii de transport rutier ne-au comunicat că angajații Poliției contactează telefonic șefii și proprietarii întreprinderilor pentru a-i amenința că dacă vor oferi transport protestatarilor atunci se vor alege toți cu probleme. În decursul săptămânii Poliția organizează controale ilegale pe traseu, stau cu lista unităților de transport care au transportat pasagerii la protest și încearcă să întocmească procese-verbale abuzive, inclusiv să ridice plăcuțele cu numerele de înmatriculare, comunicând șoferilor că aceasta este plata pentru transportarea protestatarilor”, declară Oleg Alexa, Președintele Consiliului APOTA.

Potrivit lui, acțiunile ilegale al polițiștilor sunt executate la indicația șefilor inspectoratelor raionale de Poliție precum și a șefilor INSP. Asemenea acțiuni au avut loc în raioanele Ocnița, Soroca, Florești, Rîșcani, Orhei, Călărași, Cimișlia, Basarabeasca ș.a.

Astfel, APOTA face apel către autoritățile centrale cu solicitarea să fie respectate drepturile constituționale la libera circulație și la participarea la proteste și să fie asigurată desfășurarea activității de transport rutier pe curse ocazionale.

”Nu putem admite ca sub pretextul investigării fraudei bancare, spălătoriei secolului sau finanțări politice ilegale să fie efectuate măsuri de constrângere și persecutare a operatorilor de transport, care-și desfășoară activitatea conform documentelor permisive, și cu atât mai mult nu pot fi întreprinse asemenea acțiuni împotriva persoanelor care merg la protest.

Sperăm că autoritățile centrale vor auzi apelul nostru și nu vor admite evoluția situației când transportatorii vor fi nevoiți să-și organizeze propriul protest îndreptat împotriva persecuțiilor”, se arată în declarația APOTA.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Real Business Ro DI_4410
Chișinău
ceață
3.9 ° C
4.2 °
3.9 °
99 %
1.5kmh
100 %
joi
5 °
vin
11 °
sâm
12 °
Dum
13 °
lun
12 °
MGM ro DI-4357