AcasăConstrucțiiAntreprenorul turc a reparat unul dintre tronsoanele autostrăzii Chișinău-Bălți cu doar 27%

Antreprenorul turc a reparat unul dintre tronsoanele autostrăzii Chișinău-Bălți cu doar 27%

Lucrările de reabilitare a tronsonului de 30 km a traseului R6 – Chișinău – Orhei – Bălți înregistrează un progres de execuție de peste 70% pe primul lot și peste 27% pe al doilea.

Lucrările vor fi finalizate integral până în martie 2022, costul proiectului finanțat de BERD fiind de 36 de milioane de euro. Administrația de Stat a Drumurilor din Moldova anunță că reprezentanți ASDM au inspectat lucrările de reabilitare a drumului național R6 Chișinău – Orhei – Bălți (centura de ocolire a oraşului Sîngerei şi segmentul Prepelița – Sărătenii Vechi) și pregătirea șantierului cu semnalizarea rutieră corespunzătoare pentru sezonul de iarnă 2021-2022.

Lucrările de reabilitare a drumului național sunt divizate în două loturi cu o lungime totală de circa 30 km și înregistrează un progres de execuție de peste 70% pe primul lot și peste 27% pe al doilea. Antreprenorul execută în prezent lucrări de așternere a stratului de bază de beton asfaltic și a stratului vegetal, instalare a bordurilor, executare a șanțurilor laterale și reparație a podurilor.

“Am atenționat antreprenorul să pună accent pe lucrările de întreținere a tronsoanelor de drum în reparație și organizarea șantierelor, prin instalarea indicatoarelor de limitare a vitezei, executarea marcajului temporar, în scopul asigurării siguranței rutiere, în special în perioada de iarnă”, a comunicat directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan. Contractele de reparație a drumului național R6 includ reconstrucția sistemului rutier existent, reabilitarea a 10 poduri, construcția podețelor, armarea terasamentului antialunecare pe șoseaua de ocolire Sîngerei, montarea a 605 indicatoare rutiere și aplicarea marcajelor rutiere adecvate.

Proiectul are o valoare de circa 36 milioane de euro, alocați Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Antreprenorul urmează să finalizeze integral lucrările contractuale până în luna martie a anului 2022.

alocapitala
bazadedate

TREI ÎNTREBĂRI FĂRĂ POLITICĂ CU ALA KUROCICHINA

Astăzi, în cadrul rubricii "Trei întrebări fără politică", vorbim cu Ala Kurocichina. Scurtă prezentare: Ala Kurocichina este director corporativ al companiei internaționale APL GO, care...
Casalot Ro DI_4408
Chișinău
cer senin
6.1 ° C
6.6 °
5 °
53 %
2.2kmh
0 %
lun
6 °
mar
1 °
mie
1 °
joi
4 °
vin
1 °
Intertext ro DI-4356