Industrii
AcasăActualAntreprenorii autohtoni sunt invitați la Expoziția națională „Fabricat în Moldova”. ODA va...

Antreprenorii autohtoni sunt invitați la Expoziția națională „Fabricat în Moldova”. ODA va rambursa cheltuielile pentru ÎMM

Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a lansat, în cadrul unei conferințe de presă, cea de-a XX-a ediție a Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova”.  Astfel, antreprenorii autohtoni sunt invitați să participe la cea mai așteptată expoziție națională, care se va desfășura în perioada 1-5 februarie 2023, la CIE „Moldexpo”. Se preconizează participarea a peste 300 de agenți economici din toate raioanele republicii.

„După o pauză de doi ani, cauzată de pandemia de Covid- 19, revenim în forță cu ediția jubiliară a celui mai așteptat eveniment expozițional al anului- Expoziția națională „Fabricat în Moldova”. Sloganul acestei ediții „Fabricat în Moldova- Fabricat petru Tine!”, reprezintă perseverența antreprenorilor autohtoni și devotamentul consumatorilor moldoveni”, a declarat Sergiu Harea, Președinte CCI a RM.

Potrivit lui, la ediția curentă prioritate la eveniment vor avea companiile din domeniul agroindustrial. Pentru promovarea acestor companii, va fi organizat, pentru prima dată, un Forum în domeniul vinificației, la care vor participa reprezentanți din România, Italia, Spania, Belgia, Egipt, Polonia, Turcia, etc, interesați de vinurile Moldovei.

Totodată, Vasile Șarban, Secretar de stat la Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a menționat că Guvernul va continua să susțină sectorul real al economiei. ”Noi vom continua să subvenționăm investitțiile producătorilor agricoli, vom subvenționa în continuare participările la diferite evenimente de promovare a producției autohtone, vom pune un accent sporit pe industria alimentară. Vă îndemn să promovăm împreună producatorul autohton”, a precizat el.

În același timp, Rodica Crudu, Șeful Direcției cooperare internațională în cadrul ODA a declarat: „ODA salută, încurajează și susține Expoziția națională „Fabricat în Moldova”. Parteneriatul dintre ODA și CCI nu începe astăzi, am fost alături și la edițiile anterioare, oferind instumentul de subvenționare pentru ÎMM. Venim și acum cu același suport- rambursarea ÎMM-urilor care vor participa la expoziție. Este vorba despre 100% taxa de participare, care nu trebuie sa depasescă suma de 3000 lei fără TVA și mai venim cu rambursarea a 50% din cheltuielile pentru amenajarea spațiului expozițional, aici suma nu trebuie să depășească 5000 lei”.

Menționăm că, companiile interesate de participarea la expoziție, pot depune solicitările până pe 15 ianuarie 2023, la Direcția Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții a CCI a RM.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Intertext ro DI-4356
Chișinău
cer acoperit de nori
2.7 ° C
3.2 °
2.7 °
99 %
3.6kmh
100 %
mar
6 °
mie
5 °
joi
4 °
vin
3 °
sâm
1 °
Birotix Com ro DI-4407