Industrii
AcasăActualAntibioticile destinate tratării animalelor vor fi comercializate doar în baza prescripției veterinare

Antibioticile destinate tratării animalelor vor fi comercializate doar în baza prescripției veterinare

Din data de 13 septembrie, farmaciile veterinare au interdicția de a comercializa medicamente de uz veterinar cu efect antimicrobian (antibiotice) în lipsa unei prescripții veterinare. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor(ANSA).

Acum preparatele vor putea fi achiziționate doar în baza comenzii semnate de medicul veterinar cu drept de exercitare a profesiei de medic veterinar, angajat sau contractat pentru prestarea serviciilor de asistență veterinară.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, urmează ca în cadrul controalelor de stat realizate asupra farmaciilor veterinare, fermelor, cabinetelor medicale veterinare, să verifice respectarea restricțiilor impuse.

”Rezistența la antimicrobiene constituie o preocupare majoră pentru sănătate în întreaga lume precum și în Republica Moldova. Consecințele sunt foarte grave deoarece se estimează că, în fiecare an, infecțiile rezistente la antimicrobiene provoacă decesul a unui număr mai mare si mai mare de oameni. Rezistența antimicrobiană are impact nu numai asupra sănătății publice ci şi la nivel economic prin costurile generate de tratamente, costurile sociale, scăderea productivității şi a competitivității. Utilizarea pe scară largă a substanțelor antimicrobiene în medicina umană şi veterinară în ultimii ani a accelerat apariția şi răspândirea microorganismelor rezistente”, se arată într-un comunicat al ANSA.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Lantaur ro DI-4376
Chișinău
ceață
12.7 ° C
14.2 °
12.7 °
99 %
2.1kmh
20 %
mie
22 °
joi
27 °
vin
24 °
sâm
30 °
Dum
21 °
Intertext ro DI-4356