AcasăTransport și comunicațiiANTA atenţionează prestatorii de servicii taxi să echipeze corespunzător maşinile

ANTA atenţionează prestatorii de servicii taxi să echipeze corespunzător maşinile

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a atenţionat operatorii de transport rutier asupra prevederilor legislaţiei, potrivit cărora, la efectuarea transportului rutier de persoane în regim de taxi se admit doar autoturismele care îndeplinesc cumulativ anumite condiţii.

Conform instituţiei, vor putea presta servicii de taxi maşinile care sunt dotate cu aparat de taxat în stare de funcţionare legalizat, verificat metrologic şi înregistrat la Serviciul Fiscal de Stat; sunt dotate cu lampă de taxi în stare funcţională, conform prevederilor Regulamentului transporturilor rutiere de persoane şi bagaje; dispun de însemnele, inscripţiile, elementele de culoare ale caroseriei şi dotările specificate în Regulamentul amintit; dispun de inscripția: „În cazul în care nu este emis şi înmânat bonul de casă pe suport de hârtie și/sau în formă electronică, consumătorul are dreptul să nu achite călătoria”.

Totodată, ANTA atenționează operatorii de transport rutier în regim de taxi despre necesitatea respectării prevederilor Legii privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, potrivit căreia toți operatorii de taxi au obligația să asigure cel puțin o maşină adaptată transportului persoanelor cu dizabilităţi care utilizează fotoliul rulant.

De asemenea, conform unei Hotărâri de Guvern din martie 2014, pentru vehiculele destinate transportului public de călători au fost puse în aplicare plăcile cu număr de înmatriculare cu fond de culoare galbenă.

În acest context, Agenția Națională Transport Auto solicită operatorilor de transport rutier să asigure încontinuu respectarea condițiilor de înregistrare pentru autoturismele incluse în Registrul operatorilor de transport rutier, care efectuează transport rutier de persoane în regim de taxi și să respecte obligațiunile impuse de actele normative în vigoare. În caz contrar, se vor efectua verificări în trafic, or, pe marginea abaterilor depistate vor fi întreprinse măsuri de constrângere, conform prevederilor legislației.

foto simbol
Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

Trei întrebări fără politică cu Raisa Carauș

Continuăm rubrica noastră "Trei întrebări fără politică". Astăzi la trei întrebări răspunde Raisa Carauș. Scurtă prezentare: Raisa Carauș – vicedirectorul companiei ”Carauș E.D.” SRL, e...
Papir Print Ro DI-4406
Chișinău
cer acoperit de nori
-5.7 ° C
-5 °
-7.3 °
85 %
0.5kmh
100 %
mar
-2 °
mie
2 °
joi
2 °
vin
3 °
sâm
2 °
MGM ro DI-4357