Industrii
AcasăActualANRE: Unsprezece producători eligibili și-au pierdut statutul. La bugetul de stat urmează...

ANRE: Unsprezece producători eligibili și-au pierdut statutul. La bugetul de stat urmează să fie transferată suma de 254 944 lei

La data de 2 septembrie 2022, în cadrul ședinței ordinare, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a retras statutul de producător eligibil pentru 11 producători, din motivul nedepunerii garanțiilor de bună execuție.

În conformitate cu prevederile actelor normative în vigoare, producătorii urmau să depună garanția de bună execuție a contractului, cu prezentarea în adresa Agenției a confirmării depunerii garanției de bună execuție în termen de 15 zile lucrătoare din momentul publicării anunțului în acest sens, iar termenul scadent a expirat la data de 29 august 2022.

Prin urmare, în temeiul prevederilor din pct. 33 din Regulamentul privind confirmarea statutului de producător eligibil, neprezentarea dovezii depunerii garanției de bună execuție a contractului în termenul indicat constituie temei pentru retragerea statutului de producător eligibil și transferarea garanției pentru participare la bugetul de stat. Astfel, la bugetul de stat urmează să fie transferată suma de 254 944 lei.

Capacitățile care au devenit disponibile în rezultatul retragerii statutului de producător eligibil și anume 5,45 MW (la sol) și 2,23 MW (pe clădiri) vor fi alocate analizând cererile înregistrate la ANRE în baza principiului „primul venit – primul servit”, care se află în proces de examinare. ”Menționăm că sunt examinate 25 de solicitări (22 cereri pentru instalații la sol și 3 pe clădiri) de a obține statutul de producător eligibil cu o capacitate totală de 19,03 MW (dintre care 18,18 MW la sol și 0,85 MW pe clădiri)”, se arată într-un comunicat ANRE.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Boncom Ro_DI_4405
Chișinău
cer senin
11.9 ° C
12.7 °
10 °
89 %
12.5kmh
0 %
lun
12 °
mar
17 °
mie
19 °
joi
22 °
vin
21 °
Tehgaz Grup S.R.L.