Industrii
AcasăActualANRE promovează energia verde. Statutul de producător eligibil s-a confirmat pentru 25...

ANRE promovează energia verde. Statutul de producător eligibil s-a confirmat pentru 25 de centrale electrice

Astăzi, 17 iunie 2022, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al ANRE a demarat procesul de confirmare a statutului de producător eligibil pentru producătorii ce dețin sau urmează să dețină centralele electrice ce utilizează tehnologia fotovoltaică. Pentru acest tip de tehnologie s-a înregistrat cel mai mare interes din partea businessului autohton. Până în prezent au fost depuse peste 170 solicitări de confirmare a statutului de producător eligibil, cu o capacitate sumară solicitată de peste 120 MW.

Depunerea cererilor pentru acest tip de tehnologie a început la 15 aprilie 2022.

În ședința ANRE au fost examinate primele 26 de cereri, înregistrate conform principiului primul venit-primul servit, pentru care a fost finalizată examinarea realizată în scopul evaluării deplinătății dosarelor depuse și întrunirea cerințelor pentru confirmarea statutului de producător eligibil stabilite în Legea nr. 10/2016 privind promovarea utilizării energiei produse din surse regenerabile și Regulamentului privind conformarea statutului de producător eligibil, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 251/2019.

Urmare a hotărârilor aprobate de ANRE s-a confirmat statutul de producător eligibil pentru 25 de centrale electrice cu o capacitate sumară de 18,45 MW. Examinarea celorlalte cereri va avea loc la una din ședințele ulterioare ale ANRE, în funcție de cotele disponibile și alocate de către Guvern. Despre rezultatele examinării companiile vor fi anunțate cu promptitudine.

Totodată, ANRE informează că deciziile sale intră în vigoare după achitarea garanțiilor de bună execuție, în termen de 15 zile din momentul adoptării deciziei. În cazul în care aceste garanții nu vor fi depuse, deciziile ANRE de acordare a statutului de producător eligibil vor fi anulate.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Policontract DI_4403
Chișinău
ploaie ușoară
23.9 ° C
25.2 °
23.9 °
55 %
1kmh
0 %
vin
24 °
sâm
33 °
Dum
32 °
lun
33 °
mar
35 °
MGM ro DI-4357