AcasăOrganizatiiANRE: Motorină în țară este, însă operatorii refuză s-o vândă

ANRE: Motorină în țară este, însă operatorii refuză s-o vândă

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunţat că monitorizează atent situația și a prezentat câteva detalii în contextul ultimelor evoluții pe piața produselor petroliere din Republica Moldova și lipsa motorinei la unele benzinării. Instituția afirmă că motorină în ţară este, însă operatorii refuză s-o vândă.

Agenția constată, din datele statistice oficiale, că în ultimele zile unii operatori au introdus pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești cantități semnificative de motorină, însă refuză să vândă acest tip de produs la stațiile de alimentare. „Situația creată ține exclusiv de responsabilitatea acestora, instituțiile statului urmând să analizeze și să constate cauzele fenomenului respectiv, cu toate consecințele de rigoare”, declară ANRE.

Referitor la ultimele modificări legislative și a cadrului de reglementare, precum și a declarațiilor în spațiul public din partea unor companii petroliere sau experți/formatori de opinie, ANRE condamnă ferm orice tentativă de exercitare a unor presiuni asupra deciziilor Agenției aprobate anterior.

„Totodată, cadrul legislativ actual a developat anumite vulnerabilități în acest sector, care urmează a fi remediate în cel mai scurt timp, pentru a nu oferi pe viitor posibilitatea utilizării acestora în interese proprii”, a afirmat sursa citată.

ANRE a precizat că, în conformitate cu datele preliminare, în perioada 1 – 22 iulie, pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv Portul Internațional Liber Giurgiulești, au fost introduse 11,6 mii tone de benzină și 32 mii tone de motorină.

foto: digi24.ro

Sursa: moldpres.md

alocapitala
bazadedate

Trei întrebări fără politică – cu Irina Popa

Continuăm rubrica noastră "Trei întrebări fără politică". Astăzi stăm de vorbă cu o persoană, farmecul căreia surprinde de la prima întâlnire. Scurtă prezentare: Irina Popa...
Lantaur ro DI-4384
Chișinău
cer fragmentat
8.9 ° C
9.2 °
8.9 °
98 %
1.5kmh
75 %
mie
10 °
joi
12 °
vin
17 °
sâm
20 °
Dum
25 °
Tehgaz_grup Ro DI_4382