AcasăServiciiANRE aprobat eliberarea licenței MGRES pentru producerea energiei electrice, pe un termen...

ANRE aprobat eliberarea licenței MGRES pentru producerea energiei electrice, pe un termen de 6 luni 

ANRE aprobat eliberarea licenței SA „Молдавская ГРЭС” pentru producerea energiei electrice, pe un termen de 6 luni. De asemenea, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat ș eliberarea licenței SRL „STAR ENERGY GROUP” pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, raportează Infomarket.

De menționat că SA „Молдавская ГРЭС”, situată în Transnistria, pe malul vestic al estuarului Cuciurgan, este deținută în proporție de 100% de grupul rus Inter RAO, holding energetic diversificat care activează în diverse segmente ale industriei energiei electrice din Rusia și din străinătate.

Anterior, reprezentanții Ministerului Energiei din Rusia au menționat că SA „Молдавская ГРЭС” dorește să obțină o licență pe termen lung pentru a opera pe piața din Republica Moldova. Aceștia au subliniat că în prezent Agenția Națională de Reglementare în Energetică a Moldovei eliberează licențe „Молдавская ГРЭС” pentru o perioadă de numai 6 luni și au menționat că pentru a asigura planificarea și organizarea pe termen lung a furnizării neîntrerupte de energie electrică, partea moldovenească trebuie să asigure întreprinderii, în calitate de participant egal pe piata de energie electrica, conditii egale de licențiere si incheierea contractelor pe termen mediu de furnizare a energiei electrice.

De asemenea, s-a subliniat că „Молдавская ГРЭС” este interesată și de furnizarea energiei electrice pe piețele europene.

Totodată, în protocolul final al celei de-a 15-a reuniuni a Comisiei interguvernamentale de cooperare economică între Republica Moldova și Rusia, desfășurată la Chișinău în 2019, s-a precizat că autoritățile moldovenești vor examina posibilitatea creării condițiilor pentru întreprinderea din stânga Nistrului de participare și acces egal la infrastructura pieței de energie electrică din Republica Moldova și la eliberarea licenței de activitate.

alocapitala
bazadedate

Trei întrebări fără politică cu Raisa Carauș

Continuăm rubrica noastră "Trei întrebări fără politică". Astăzi la trei întrebări răspunde Raisa Carauș. Scurtă prezentare: Raisa Carauș – vicedirectorul companiei ”Carauș E.D.” SRL, e...
Birotix Com ro DI-4407
Chișinău
cer senin
6.1 ° C
6.6 °
5 °
53 %
2.2kmh
0 %
lun
6 °
mar
1 °
mie
1 °
joi
4 °
vin
1 °
Policontract DI_4403