Industrii
AcasăActualAngajații rezidenților parcurilor IT vor avea dreptul de a desfășura munca la...

Angajații rezidenților parcurilor IT vor avea dreptul de a desfășura munca la distanță, inclusiv din afara Republicii Moldova

Angajații rezidenților parcurilor IT vor avea dreptul de a desfășura munca la distanță – fie pe teritoriul Republicii Moldova, fie din afara țării. Acest lucru a fost expres stipulat în legislație. Parlamentul a aprobat în lectura a doua proiectul de modificare a Legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informației. 

Documentul mai prevede extinderea listei activităților permise pentru desfășurare în parcurile pentru tehnologia informației. Activitățile respective presupun în mare parte utilizarea echipamentelor de calcul specializate de înaltă performanță, care au potențial de creștere, însă până acum nu au beneficiat de prevederile legislației cu privire la parcurile pentru tehnologia informației.

Totodată, au fost extinse sursele de finanțare a administrației parcului IT, precum și obligarea efectuării verificării anuale pentru rezidenții care aplică regimul fiscal respectiv pentru parcurile IT.

Proiectul de lege a fost elaborat de Guvern. Autorii menționează că în anul 2022 volumul de vânzări al rezidenților parurilor IT din Republica Moldova a depășit 7,5 miliarde de lei, ceea ce este cu aproape 49% mai mult față de anul precedent. Totodată, aceasta este o industrie orientată masiv spre export, fapt care influențează pozitiv balanța comercială a țării.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
26.2 ° C
26.2 °
26.2 °
27 %
6.7kmh
0 %
mar
26 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
26 °
sâm
18 °