Industrii
AcasăActualAngajații de la Franzeluța au ieșit din nou la protest. Ei nu...

Angajații de la Franzeluța au ieșit din nou la protest. Ei nu vor ca șeful companiei să fie un om „care habar nu are ce înseamnă o pâine”

Angajații Combinatului de panificație Franzeluța nu sunt de acord cu decizia Agenției Proprietății Publice (APP) și a comisiei care a organizat concursul pentru ocuparea funcției de director general al companiei. Muncitorii au protestat în fața întreprinderii pe 17 noiembrie. În opinia lor, șeful companiei ar trebui să aibă experiență în domeniul panificației.

„Nu vrem să falimentăm și să rămânem șomeri în prag de iarnă. Avem copii de întreținut. Ne dorim un viitor mai bun”, spune unul dintre protestatari.

Angajații au cerut președintelui Maia Sandu și premierului Natalia Gavrilița să vină să vadă „fețele triste ale oamenilor care sunt în prag de faliment”. Ei au făcut apel la șefii de stat: „Vrem să fim ascultați. Vorbiți cu oamenii și veți vedea durerea lor. Întrebați despre salariile lor mizerabile”.

La protest a luat cuvântul Valentina Hmelnițkaia, președinta comitetului sindical de la Franzeluța. Ea a declarat: „Dacă cineva este indus în eroare de faptul că sunt puțini oameni aici, este pentru că nu putem opri producția și lăsa orașul fără pâine. Dar, de fapt, directorul nostru este susținut de întregul personal. Nu avem nimic împotriva lui Andrei Beșliu, dar după părerea noastră habar nu are ce înseamnă o pâine”.

Potrivit unui alt angajat, niciunul dintre salariați nu-l dorește pe Beșliu ca director. Ea a menționat că fostul șef al companiei, Victor Matcov, „ar fi mers până la capăt cu personalul”.

Un alt protestatar a spus că directorul ar trebui să fie ales chiar de către personal.

BP a încercat să-l contacteze pe Matcov, dar acesta nu a răspuns la telefon.

Fostul premier Ion Chicu a scris pe pagina sa de Facebook că partidul PAS a decis să facă din Franzeluța TV8. „L-au expulzat pe specialistul recunoscut Matcov, care nu a permis ca compania să fie jefuită de oameni corupți, dar a fost expulzat”, consideră el.

Amintim că, ieri, Andrei Beșliu a preluat funcția de director general al Combinatului Franzeluța. El a lucrat anterior în mai multe companii petroliere, de retail și media. Anterior, funcția de director al companiei a fost deținută de Victor Matcov. Angajații de la Franzeluța au protestat anterior de două ori împotriva demisiei acestuia.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Sandar_Vs Ro DI-4340
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
MGM ro DI-4357