Industrii
AcasăActualAndrei Spînu a inspectat drumul de ocolire a Chișinăului. Când va fi...

Andrei Spînu a inspectat drumul de ocolire a Chișinăului. Când va fi gata?

Primul sector a drumului de ocolire a municipiului Chișinău va fi gata la sfârșitul lunii octombrie 2022. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu anunță că progresul de execuție a lucrărilor este de aproximativ 70%.

”Facem ce am promis. Centura Chișinău va fi reabilitată. Am fost pe șantierul de lucru a primului sector a drumului M2 de ocolire a municipiului Chișinău. Am verificat mersul lucrărilor la zi. Progresul de execuție este de aproximativ 70%”, a scris Spînu pe pagina de Facebook.

Potrivit lui, la ziua de azi se execută lucrări de amenajare a intersecțiilor, lucrări de drenaj, instalarea indicatoarelor rutiere. Ulterior va fi aplicat stratul de uzură și executarea marcajului rutier.

Totodată, datele Administrației de Stat a Drumurilor arată că în ultimele 3 luni, lucrările la acest tronson au progresat cu 3%, până la 66%, iar în urmă cu un an, pe 19 august, departamentul raporta tot 66%.

Drumul de centură a orașului Chişinău, pe primul sector are o lungime de 6,6 km. Valoarea proiectului este de peste 9,9 milioane euro, bani alocați de Banca Europeană de Investiții.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Boncom Ro_DI_4405
Chișinău
cer senin
16.2 ° C
16.2 °
16.2 °
51 %
2.1kmh
0 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
23 °
joi
27 °
Birotix Com ro DI-4407