Industrii
AcasăActualAlaiba: Patenta rămâne istorie. Termenul de aplicare pentru compensații, prelungit cu 2...

Alaiba: Patenta rămâne istorie. Termenul de aplicare pentru compensații, prelungit cu 2 săptămâni

Autoritățile au decis să prelungească cu două săptămâni compensarea cheltuielelor de tranziție pentru foștii patentari. Potrivit Ministrului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, având în vedere că au mai rămas doar câteva zile până la 31 august, ultima zi de solicitare a compensației, este posibil ca unii foști titulari de patente să nu mai aibă timp să solicite compensarea cheltuielilor, astfel că termenul va fi prelungit până la 15 septembrie. 
”Am observat o dinamică mai mare în ultimele două săptămâni, când aproape o mie din toate puțin peste patru mii de foști patentari au trecut la noul regim de activitate independentă. Ținând cont de faptul că până pe 31 august, când e ultima zi de solicitare a compensațiilor, au rămas zile numărate, unii dintre ei s-ar putea să nu reușească să solicite compensarea cheltuielilor și nu vrem ca acești oameni să rămână cu un gust amar. De aceea, o să prelungim termenul de compensare a aparatului de casă cu două săptămâni, până pe 15 septembrie”, a declarat Alaiba.
Totodată, el a menționat că această decizie a fost luată pentru a încuraja comercianții să-și cumpere echipament de casă și, totodată, să efectueze alte lucrări necesare pentru tranzitarea la noul regim, fără a suporta stres suplimentar.
În același timp, ministrul a dezmințit zvonurile persistente potrivit cărora se zvonește că patenta va fi prelungită. ”Deși aproape 70% din foștii patentari deja au tranzitat, prin unele piețe încă se mai zvonește că patenta va fi prelungită. Nu este adevărat. Patenta rămâne istorie. Am oferit o nouă formă de activitate, una transparentă și echitabilă față de toți comercianții. În ultimele două săptămâni am avut un salt imens. Deja circa 70% din totalul patentarilor s-au conformat și deja lucrează cu aparat de casă și bon fiscal. O normalitate în zilele noastre”, a adăugat Dumitru Alaiba.

Citiți, de asemenea

pusto

Vei fi interesat de

bazadedate
https://www.wippo.md/
https://www.mgm.md/
https://casalot.md/ro/index.html
Chișinău
cer senin
16.6 ° C
18.2 °
16.6 °
96 %
1.5kmh
0 %
lun
30 °
mar
30 °
mie
30 °
joi
29 °
vin
27 °
https://www.wippo.md/
http://www.imonagrup.md/