Industrii
AcasăActualAlaiba: În continuare vom lucra pentru deschiderea noilor piețe pentru ca agricultorii...

Alaiba: În continuare vom lucra pentru deschiderea noilor piețe pentru ca agricultorii noștri să-și poată vinde produsele cu ușurință

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba a menționat că în Republica Moldova există potențial, pe care trebuie să-l valorificăm. ”În continuare vom lucra pentru deschiderea noilor piețe pentru ca agricultorii noștri să-și poată vinde produsele cu ușurință”, a declarat Alaiba, în urma unei vizite la Asociația „Berries Group” din Ungheni.
”Un lucru specific pentru regiunea Ungheni este producerea pomușoarelor, datorită sursei stabile de apă. O ultima vizită ieri, am avut-o la Asociația „Berries Group”, unde 5 antreprenori din Ungheni și-au unit forțele pentru a produce căpșune. Împreună au în gestiune 40-50 ha în satele Sculeni și Petrești, și 0,6 ha de seră. Exportă cam 95% din producție”, a declarat ministrul.
Potrivit lui, rezultatele bune pe care le au antreprenorii se datorează echipamentului agricol performant, investițiilor în modernizarea utilajelor, și nu în ultimul rând pasiunii și muncii pe care o depun.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Intertext ro DI-4356
Chișinău
cer senin
21.2 ° C
21.2 °
21.2 °
32 %
3.6kmh
0 %
vin
21 °
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
18 °
mar
5 °
HR-Consulting Ro DI_4373