Industrii
AcasăActualAlaiba, după întâlnirea cu membrii EBA: Businessul nu e criminal. Criminal e...

Alaiba, după întâlnirea cu membrii EBA: Businessul nu e criminal. Criminal e inspectorul, angajat al statului, care nu-și face treaba

În această dimineață, 30 septembrie, a avut loc un dejun de afaceri cu Dumitru Alaiba, deputatul PAS, Președintele Comisiei Parlamentare Economie, Buget si Finanțe, la care au participat membrii European Business Association Moldova. În urma întrevederii, Alaiba a menționat că comportamentele și abordările unor instituții trebuie corectate de urgență.

”Azi, dis-de-dimineață am avut o discuție foarte sinceră cu membrii European Business Association Moldova. Inclusiv pe subiecte nu tocmai plăcute, la care trebuie să lucrăm împreună. Fără să dau detalii aici, trebuie urgent să corectăm unele abordări și comportamentele unor instituții”, a scris Dumitru Alaiba, pe pagina de Facebook.

El a menționat că din comportamentul inspectorilor și al unor instituții, mulți antreprenori nu au simțit încă faptul că în Moldova s-a schimbat în bine atitudinea guvernării față de business.

”O să o zic pe șleau: Businessul nu e criminal. Criminal e inspectorul, angajat al statului, care nu-și face treaba și prea des își utilizează postul pentru a stoarce mită”, a precizat deputatul.

Totodată, în cadrul discuției membrii European Business Association Moldova au spus că cea mai mare problemă este lipsa comunicării dintre mediul de afaceri, Inspectoratul Fiscal de Stat și Ministerul Finanțelor.

Totodată, membrii Asociației de Business au propus să fie eliminate impozitele sociale de la ajutorul material. Potrivit lor, acest lucru va permite susținerea angajaților în perioada grea de iarnă.

Dumitru Alaiba a fost de acord cu această propunere, pentru că astfel vor fi susținuți și angajații din sectorul privat.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Casalot Ro DI_4408
Chișinău
cer acoperit de nori
2.7 ° C
3.2 °
2.7 °
99 %
3.6kmh
100 %
mar
6 °
mie
5 °
joi
4 °
vin
3 °
sâm
1 °
Real Business Ro DI_4410