AcasăComerțAgenţia „Moldsilva” nu va majora prețul la lemn de foc

Agenţia „Moldsilva” nu va majora prețul la lemn de foc

Agenţia „Moldsilva” a lansat o campanie de asigurare a populaţiei cu lemn de foc, fără a majora preţurile, şi intensifică procesul de comunicare publică pentru accesul cetăţenilor la informaţia instituţiei.

Potrivit „Moldsilva”, preţurile la lemnul de foc livrat pe piață nu vor fi majorate în sezonul rece al acestui an. „Lemnul de foc va fi comercializat la nivelul prețurilor din anul trecut, iar accesul cetăţenilor va fi facilitat prin diverse acţiuni”, indică Agenţia.

Stocul disponibil spre comercializare a lemnului de foc, recoltat în urma efectuării tuturor lucrărilor silvo-tehnice obligatorii în cadrul fondului forestier din gestiune, se va comercializa în următoarea ordine de priorităţi: pentru necesarul de lemn de foc al populaţiei, în baza solicitărilor din partea administraţiei publice locale şi/sau personale – prin vânzare directă; pentru consumul propriu al unităţilor de interes local finanţate integral sau parţial de la bugetul de stat şi/sau bugetul local (primării, şcoli, grădiniţe, obiecte de menire social-culturală etc.), care nu desfăşoară activitate economică – prin vânzare directă; pentru consumul propriu al gestionarilor fondului forestier proprietate publică a statului şi/sau al altor categorii de solicitanţi.

Totodată, pentru organizarea eficientă a procesului de asigurare a populaţiei cu lemn de foc, Agenţia „Moldsilva” a expediat în adresa tuturor autorităţilor publice locale (nivel de raion) informaţia necesară şi detaliată referitor la modalitatea de colaborare în procesul de asigurare a populaţiei cu lemne de foc. Directorii entităţilor silvice subordonate (întreprinderile teritoriale) vor organiza sistematic întâlniri cu participarea comunităţilor şi autorităţilor locale, în vederea stabilirii măsurilor necesare pentru asigurarea conformă şi în volum deplin a solicitanţilor prioritari cu lemn de foc, reieşind din stocul disponibil. În acelaşi scop, se va solicita de la unităţile administrativ-teritoriale lista centralizată a potenţialilor beneficiari/solicitanţi de lemne de foc.

„Pentru excluderea situaţiilor de incertitudine, în cadrul Agenţiei „Moldsilva” vor fi prezentate cu regularitate rapoarte despre volumul masei lemnoase eliberat solicitanţilor prioritari şi se va asigura publicarea pe paginile web ale entităţilor silvice din subordine a informaţiilor referitor la produsele lemnoase şi nelemnoase comercializate (cataloage de preţuri), cu actualizarea zilnică a stocurilor disponibile”, indică instituţia.

Agenţia „Moldsilva” reiterează disponibilitatea de conlucrare pentru asigurarea cetăţenilor cu lemne de foc în perioada rece a anului, însă atenţionează că regimul prioritar şi preţurile nemodificate sunt disponibile doar la depozitele întreprinderilor silvice de stat subordonate agenţiei de specialitate. „Orice alte oferte şi diversitate de preţuri propuse pe piaţă fac obiectul exclusiv al activităţii agenţilor economici privați, ce nu au nimic comun cu activitatea entităților publice din cadrul ramurii silvice”, conchide comunicatul „Moldsilva”.

Foto: downesinteriors.com

alocapitala
bazadedate

„Trei întrebări fără politică”

Noi deschidem un nou ciclu de știri pe Business Pages sub denumirea "Trei întrebări fără politică". Oaspeții rubricii vor fi, în general, oameni de...
Politrans Logist Ro DI-4399
Chișinău
cer fragmentat
7.7 ° C
7.7 °
7.2 °
85 %
4.1kmh
75 %
mie
15 °
joi
18 °
vin
17 °
sâm
18 °
Dum
7 °
Lantaur ro DI-4384