Industrii
AcasăActualAeroportul Chișinău va reveni în gestiunea statului în vara anului 2023. Câți...

Aeroportul Chișinău va reveni în gestiunea statului în vara anului 2023. Câți bani statul ar trebui să returneze companiei?

Aeroportul Internațional Chișinău va reveni în gestiunea statului în cel mult 180 de zile de la expedierea de către Agenția Proprietății Publice(APP) a notificării de rezoluțiune a contractului de concesiune, adică până în luna iunie 2023. Declarația a fost făcută pentru zdg.md, de Tatiana Savva, directoarea generală adjunctă a APP.

Ea mai spune că statul ar putea întoarce companiei „Avia Invest”, care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău, aproximativ 90 de milioane de euro pentru presupusele investiții pe care le-ar fi efectuat în perioada 2013-2020 și dacă reprezentanții companiei le vor putea demonstra, inclusiv „sursa banilor”.

”Anterior, Tribunalul arbitral al Camerei de Comerț din Stockholm a constatat că „Komaksavia Airport Invest” Ltd., care deține 95% din „Avia Invest”, n-a făcut nicio investiție în activele Aeroportului Internațional Chișinău”, menționează site-ul.

Amintim că, pe 23 noiembrie, Curtea de Apel a respins cererea Avia Invest împotriva rezilierii contractului de concesiune. Compania intenționează, la rândul său, să conteste această decizie la Curtea Supremă de Justiție.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Intertext ro DI-4356
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
AV-BUSINESS MIX barter ArtaCurateni