Industrii
AcasăActualAcțiunile Facebook au scăzut cu 70%. Din această cauză, compania poate concedia...

Acțiunile Facebook au scăzut cu 70%. Din această cauză, compania poate concedia mii de angajați

Facebook Meta poate începe concedieri masive pe 9 noiembrie, marcând prima concediere majoră din istoria holdingului. Până la sfârșitul lunii septembrie, compania a angajat peste 87.000 de angajați, iar în același timp acțiunile sale au scăzut cu 70%, transmite WSJ.

Menționăm că în 2020 și 2021 compania a angajat 27 de mii de oameni. Iar în primele nouă luni, Facebook a mărit personalul cu încă 15.000 de angajați.

Declarațiile anterioare ale conducătorilor companiei au indicat că lucrurile nu merg bine, motiv pentru care sunt necesare economii. Valoarea de piață a companiei a scăzut, iar afacerile au scăzut de când Facebook a fost redenumit Meta și a anunțat că compania se va concentra pe mediul virtual Metaverse.

Facebook are acum o capitalizare de piață de 243 de miliarde de dolari, iar în septembrie 2021 a fost de peste 1 trilion de dolari.

Fondatorul Facebook și co-fondatorul Meta, Mark Zuckerberg, a comentat în iunie că sunt mulți oameni la companie care nu au ce căuta acolo.

Angajaților companiei li s-a spus deja să anuleze călătoriile neesențiale din această săptămână. Concedierile planificate vor afecta mii de muncitori.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
15.2 ° C
15.2 °
15.2 °
72 %
1kmh
0 %
joi
25 °
vin
27 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
16 °