Industrii
AcasăActualAAC a interzis zborurile spre Federația Rusă. Air Moldova a reacționat

AAC a interzis zborurile spre Federația Rusă. Air Moldova a reacționat

Autoritatea Aeronautică Civilă(AAC) a interzis operatorilor aerieni naționali să zboare în Federația Rusă din motive de securitate, după ce compania Air Moldova a anunțat că va relua operarea zborurilor spre Moscova  începând cu data de 1 octombrie, după sistarea acestora din februarie 2022.

”În scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, având în vedere SSC/AIR-01/05-2022/RUS (Significant Safety Concern) emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendare de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse, Autoritatea Aeronautică Civilă, informează presa și pasagerii că, la 10 septembrie 2022 a fost emisă Directiva Operațională nr. 06 – 10/09/2022, prin care se interzice  efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali”,  se arată în comunicatul AAC.

În acest sens compania Air Moldova a menționat că, vânzările biletelor spre/din Moscova au fost sistate. Pasagerii care au procurat bilete pentru zborurile din 1 octombrie 2022 sunt rugați să expedieze un email la adresa [email protected] pentru rambursare.

În continuare, Compania Air Moldova va comunica cu Autoritatea Aeronautică Civilă în vederea soluționării situației privind actele menționate în Directiva emisă.

”În cazul nesoluționării acestei probleme cu Autoritatea Aeronautică Civilă, ne rezervăm dreptul de a apela în instanță”, menționează compania.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Casalot Ro DI_4408
Chișinău
ceață
12.7 ° C
14.2 °
12.7 °
99 %
2.1kmh
20 %
mie
22 °
joi
27 °
vin
24 °
sâm
30 °
Dum
21 °
MGM ro DI-4357