Industrii
AcasăActualA început restaurarea clădirii Circului din Chișinău. De câți bani este nevoie...

A început restaurarea clădirii Circului din Chișinău. De câți bani este nevoie pentru finalizarea lucrărilor

Compania de construcții, selectată în urma licitației lansată de PNUD, a început lucrările de reparație a acoperișului. Lucrările de reabilitare din această primă etapă ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului 2023, în funcție de condițiile meteorologice, precum și de alți factori, cum ar fi logistica de aprovizionare cu materie-primă, afectată de multiplele crize din regiune.
Potrivit PNUD, edificiul Circului din Chișinău are o valoare arhitecturală deosebită, iar în anul 2022 a fost inclus în Registrul Monumentelor Ocrotite de Stat.
Totodată, PNUD a lansat competiția pentru selectarea companiei care va executa lucrările de înlocuire a fațadei vitrificate a Blocului A al Circului Chișinău.
”Uniunea Europeană, prin programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, a alocat peste 1.800.000 euro, care au acoperit costurile pentru expertiza tehnică detaliată, pentru proiectare și pentru lucrări de reparație/conservare în prima etapă. Acestea vor împiedica degradarea clădirii Circului din cauza factorilor externi”, se arată într-un comunicat al PNUD.
Costul estimat pentru finalizarea tuturor lucrărilor de conservare a întregului complex este estimat acum la peste 11.000.000 de euro. Acest lucru ar putea fi realizat în viitor prin bugetul național sau finanțare suplimentară din partea partenerilor de dezvoltare.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Chișinău
cer senin
20.2 ° C
20.2 °
20.2 °
45 %
2.1kmh
0 %
mie
20 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
20 °
Dum
21 °