Industrii
AcasăActualA fost dat startul proiectului E-dosar contravențional. Revenco: O nouă etapă în...

A fost dat startul proiectului E-dosar contravențional. Revenco: O nouă etapă în munca polițienească

Ministrul Afacerilor Interne(MAI), Ana Revenco anunță că a fost dat startul proiectului E-dosar contravențional. Potrivit ei, prima etapă este în curs de implementare deja – specialiștii lucrează la elaborarea sistemului informațional, care va permite digitalizarea întregului proces de documentare și de management a cazurilor de contravenție.
”Un proiect ambițios, așteptat mult timp de colegii mei de la Poliția Republicii Moldova, în contextul în care 85% din activitatea poliției de contracarare a infracționalității tine de managementul dosarelor contravenționale”, a declarat Revenco.
Ea a mai spus că, prin intermediul acestui sistem, se va trece la o nouă etapă în munca polițienească, cu beneficii pentru cetățean – va fi scurtat timpul de documentare a unei contravenții, resursele vor fi utilizate rațional, transparența proceselor va fi asigurată, iar calitatea serviciilor va deveni mai bună.
”Împreună cu partenerii de dezvoltare din Suedia și de la Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), ne vom asigura că în anul care vine, vom întoarce o pagină importantă în modernizarea Poliției Naționale, care îi va aduce mai aproape de colegii din Uniunea Europeană”, a precizat ministrul.

Citiți, de asemenea

cleaning

Vei fi interesat de

bazadedate
Intertext ro DI-4356
Chișinău
câțiva nori
2.7 ° C
2.7 °
1.2 °
99 %
1kmh
20 %
mar
3 °
mie
5 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
MGM ro DI-4357