Industrii
AcasăActual86 de vinării din țară vor fi prezente la Ziua Națională a...

86 de vinării din țară vor fi prezente la Ziua Națională a Vinului

Pe 1 și 2 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale se vor aduna 86 de vinării din țară. Cea de-a XXI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și USAID Moldova. Cu această ocazie, ONVV a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, ultimele precizări despre modul în care va fi marcată sărbătoarea, transmite agrobiznes.md.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea a menționat că în  ajunul Zilei Naționale a Vinului, țara noastră va găzdui un concurs național de degustare – „Vinul Moldovei 2022”, organizat în conformitate cu normele concursurilor internaționale de vinuri, elaborate de Organizația Internațională a Vinului (OIV). ”Desfășurată în premieră, competiția va avea loc pe 29 și 30 septembrie și este dedicată vinurilor produse din soiuri autohtone, vinurilor din soiuri noi de selecție moldovenească, vinurilor obținute prin asamblarea lor cu cele din soiuri europene, precum și băuturilor spirtoase de origine vitivinicolă”, a precizat ministrul.

Elizaveta Breahnă, directoare interimară a ONVV a spus că în acest an vom avea număr record de vinării participante la Ziua Națională a Vinului. ”La eveniment vor fi prezente 86 de vinării, printre care, spre marea noastră bucurie, vom avea un număr foarte mare de producători mici. De asemenea, vor fi organizate diferite ateliere de lucru, degustări, dar și un program artistic bogat, iar vinăriile din țară își vor deschide ușile pentru vizitatori”, a adăugat ea.

Și în acest an, Ziua Națională a Vinului va promova cultura consumului responsabil și corect al vinului de calitate. Vinăriile din țară vor avea ușile deschise pentru turiștii dornici să descopere ofertele oenogastronomice și tezaurul cultural-artistic al regiunii.

Doar anul trecut, vinurile din Republica Moldova au participat la 19 concursuri internaționale și au obținut 1200 de medalii, dintre care 572 de aur.

Citiți, de asemenea

bazadedate

Vei fi interesat de

alocapitala
Intertext ro DI-4356
Chișinău
ceață
4.4 ° C
4.4 °
4.2 °
99 %
2.6kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
12 °
Dum
13 °
lun
13 °
Real Business Ro DI_4410