AcasăOrganizatii41 de agenți economici au fost sancționați pentru nerespectarea măsurilor de sănătate...

41 de agenți economici au fost sancționați pentru nerespectarea măsurilor de sănătate publică

În perioada 7-10 octombrie, ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații /INI/ au efectuat un șir de acțiuni în vederea verificării respectării măsurilor de sănătate publică. Ca rezultat, au fost inspectați 64 de agenți economici, fiind depistate încălcări la 41 dintre aceștia.

Potrivit datelor INI, controalele au vizat agenții economici ce prestează servicii din domeniul alimentației publice și anume cluburi de noapte, ringuri de dans, zone de agrement. Oamenii legii au stabilit că aceștia plasează anunțuri de publicitate și invitații la diverse manifestări cultural-distractive, prin intermediul rețelelor de socializare, deși aceasta contravine prevederilor legale.

În privința agenților economici au fost inițiate proceduri contravenționale și urmează anexarea probelor cu ulterioara tragere la răspundere a persoanelor vinovate.

Oamenii legii anunță că vor continua acțiunile de control în mai multe instituții, pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției Covid-19.

Foto: INI

alocapitala
bazadedate

La „Trei întrebări fără politică” răspunde Galina Zablovscaia

Continuăm rubrica noastră "Trei întrebări fără politică". Astăzi, la întrebări răspunde Galina Zablovscaia. Scurtă prezentare: Galina Zablovckaia este inginer-electronist după specialitate. Şi-a început activitatea profesională...
Real Business Ro DI_4371
Chișinău
cer fragmentat
7.7 ° C
7.7 °
7.2 °
85 %
4.1kmh
75 %
mie
15 °
joi
18 °
vin
17 °
sâm
18 °
Dum
7 °
Birotix Com ro DI-4370