Zen culinar la Moldexpo

                                                                                                 

Sărbătoarea culinară este foarte aproape! Pe 16 mai, la Moldexpo, va începe principala reuniune gastronomică a țării - tusovka culinară. Bucătari renumiți, bloggeri culinari, jurnaliști din domeniu, restauratori, patiseri și somelieri vor împărtăși secrete culinare și rețete din diverse bucătării, precum și vor face schimb de experiențe.

Evenimentul este și mai impunător grație organizării în paralel a trei expoziții: Food & Drinks, Food Technology și Packaging. Depot, unde mai mult de 150 de companii din Republica Moldova, Belarus, România, Rusia, Turcia, Ucraina și Franța vor prezenta dotări tehnice moderne, procese tehnologice performante de fabricare și echipamente de ambalare a produselor alimentare.

Peace, love & tusovka culinară

O înțelepciune italiană zice că o salată trebuie făcută de patru bucătari – de un zgârcit, un filosof, un risipitor și un artist.

Bucătarul-zgârcit va pune de toate în salată. La tusovka culinară, la expoziția FOOD&DRINKS, veți putea pune în sacoșe cele mai variate produse  - carne, pește, brânză, produse de patiserie, delicatese, sucuri și multe altele.

Bucătarul-filosof va adăuga sare și piper. Sarea și piperul evenimentului tusovka culinară sunt bucătari-șefi și food-bloggeri renumiți. Bucătarul-șef BBC Alan Coxon va destăinui secretele preparării delicatesei “foie gras”. Aprigă va fi și bătălia bucătarilor-șefi, care vor improviza, creând mâncăruri din bucătăria moldovenească și italiană. Maeștri-bucătari cunoscuți din Moldova vor împărtăși secrete profesionale cu cei care abia prind secretele meseriei, iar food-bloggerii vor pregăti gustări, salate și deserturi de autor. Veți învăța să faceți opere culinare acasă cu Dumitru Boicu și Maria Șiverschih. Compania Bongard va coace cea mai mare plăcintă, demnă de cartea recordurilor Guiness!

Bucătarul-risipitor va turna ulei. Ne vom distra la Festivalul Street Food (meniul va include bucate din carne, pește, pâine, legume și mirodenii exotice) și la bazarul 1001 și una de nopți (dulciuri exotice, narghilea și dansuri). Gurmanzii, cu siguranță, nu vor rata Ziua Peștelui (Fish Day) - bucătăria și fast food-ul de pește într-o singură farfurie de la Fishmarket. Și dacă e să vă distrați, pe 18 mai veniți să jucați ruleta de vin, organizată cu mare drag de La Nobilta del Gusto. Nu trebuie să fii somelier sau un cunoscător de vinuri bune - locul tău este la masa de joc.

Bucătarului-artist i se va încredința să amestece salata și să ducă la bun sfârșit pregătirea bucatelor. Iar o mâncare pregătită bine este, pe bună dreptate, intermediarul perfect pentru o comunicare caldă și prietenoasă la cea mai importantă petrecere culinară din țară, din 16 până în 19 mai la Moldexpo.

Iar la Sărbătoarea mâncării stradale (Street Food Fest) vor fi multe de gustat – va veți cufunda într-o mare de satisfacție alimentară de la Intranslina SRL, Papa Grill și Green Group SRL

Găsiți aici “meniul” evenimentului  - www.tusovkaculinara.md

Expozițiile Food Technology și Packaging. Depot

Echipamentele de primă clasă și agregate inovatoare pentru industria alimentară vor fi prezentate la Food Technology-2019.

În cadrul expoziției va fi organizat concursul "Noutatea anului", unde producătorii și dealerii locali și străini de echipamente și ambalaje pentru industria alimentară vor prezenta soluții inovatoare. Ca parte a Food Technology-2019, concursul va avea loc la nominalizări, precum "Mașini și echipamente pentru industria alimentară și de prelucrare", "Echipamente comerciale de refrigerare", "Echipamente pentru întreprinderile de catering". La secțiunea concursului „Packaging. Depot” participanții vor concura în categorii precum "Containere și ambalaje din hârtie, carton, metal, plastic etc.", "Mijloace de ambalare și închidere", "Mașini și echipamente pentru ambalarea și fabricarea produselor de ambalare".

Programul de afaceri al expozițiilor

Programul de afaceri al expozițiilor va fi unul consistent și informativ. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va explica prevederile Legii nr. 279 din 15 decembrie 2017 privind informarea consumatorilor privind produsele alimentare. Institutul Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare va promova tehnologii inovative de procesare a materiei prime agroalimentare. Institutul Științifico-Practic de Biotehnologie în Zootehnie și Medicină Veterinară va organiza o masă rotundă pe tema "Provocări și soluții privind cantitatea și calitatea produselor animaliere".

Activitățile de finanțare și de creditare vor face obiectul unor serii de seminare, organizate de Proiectul MAC-P, Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD și Livada Moldovei, în cadrul cărora se va relata despre oportunități și sprijin financiar al afacerilor.

Și despre cum să începi o afacere de restaurant de la zero vor dezvălui restauratori și oameni de afaceri cu experiență la Business-forumul internațional din industria restaurantelor.

 

Locul întâlnirii  - CIE Moldexpo

Din 16 până în 19 mai, de la 10.00 până la 18.00

https://www.youtube.com/watch?v=4_S3M1zRZZM

Ratele de schimb (Banca Nationala)

USD 1 17.3920
EUR 1 19.4833
RON 1 4.0272
RUB 1 0.2515

Meteo (Chișinău)

Dum, 07/06
17 °C
759.0623000382757mm
SE, 2.1m/s