Primele sesiuni de instruire în cadrul Programului GEA la Bălţi şi Soroca

La Bălţi şi Soroca au avut loc primele sesiuni de instruire în cadrul Programului GEA

52 de reprezentanţi ai Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM) din nordul ţării, potenţiali beneficiari ai Programelor gestionate de Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) au participat în perioada 30 mai – 6 iunie la sesiunile de instruire, organizate la Bălţi şi Soroca, în cadrul Programului de susţinere a sectorului IMM, subprogramul „Suport în lansarea afacerii”, etapa a III „Gestionarea eficientă a afacerii”.

Participanţii la instruiri, printre care administratori ai IMM-urilor, contabili, manageri, au fost iniţiaţi în domeniile contabilităţii, legislaţiei muncii şi managementul resurselor umane.

Gestiunea Eficientă a Afacerii (GEA) este un program de instruire continuă destinat antreprenorilor de orice vârstă ce practică activităţi economice, care doresc să-şi sporească abilităţile în domeniul antreprenorial. Scopul Programului este sporirea nivelului de cunoştinţe a agenţilor economici pentru desfăşurarea unei activităţi economice eficiente. Din anul 2016 în cadrul acestui program, ODIMM oferă module de instruire pentru companiile cu potenţial de creştere şi de export.

Printre alte module propuse pentru instruiri sunt planificarea strategică a afacerii, managementul financiar, inclusiv administrarea resurselor împrumutate, marketing online, proceduri de participare la proiecte europene, gestiunea eficientă a timpului, tehnici eficiente de vânzare şi mercendaising, activitatea economică externă şi relaţiile vamale, înregistrarea în calitate de plătitor a TVA şi aplicarea legislaţiei în domeniu, achiziţiile publice şi legislaţia în domeniu şi alte subiecte necesare pentru gestionarea unei afaceri. Cursurile de instruire se desfăşoară pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Instruirile sunt oferite gratis pentru toţi antreprenorii mici şi mijlocii.

Antreprenorii doritori de a participa la cursur au posibilitatea de a alege locul participării la seminar şi se pot înregistra on-line pe saitul ODIMM, accesand link-ul: http://www.odimm.md/index.php?option=com_content&view=article&id=72

Până în prezent ODIMM a organizat 426 de seminare, în cadrul căror au fost instruite 12700 persoane, dintre care 66 la sută sunt femei.

false

Ratele de schimb (Banca Nationala)

USD 1 18.5436
EUR 1 20.0354
RON 1 4.1489
RUB 1 0.2405

Meteo (Chișinău)

Lun, 06/04
16 °C
777.0637775095391mm
N, 2.6m/s