Motivări pentru a obţine vînzări ridicate

Veaceslav Bogdanov - trainer pe vânzări, răspunde la întrebarea

CUM SĂ NE MOTIVĂM PENTRU A OBŢINE VÎNZĂRI RIDICATE

Mulţi se adresează la noi cu întrebări ca – cum e posibil să te auto motivezi astfel încât să obţii vânzări ridicate şi clienţi buni.

De unde să luăm puteri pentru a ieşi din cercul închis de clienţi permanenţi şi din locul unde stăm?

De ce lipseşte dorinţa de a avea mai mult decât avem acum?

Ce să facem cu lenea proprie şi cu trândăvia permanentă?

În acest articol este scris despre toate acestea şi multe altele din sfera auto motivării. Citiţi până la sfârşit acest articol dacă simţiţi că sunteţi capabil de mai mult, dar nu reuşiţi să vă descurcaţi individual sau fără sfatul unui specialist.

Dragi vânzători şi directori ai acestora! Dragi fete şi băieţi, stimate doamne şi stimaţi domni! În continuare veţi găsi recomandări pe care nu veţi avea mare plăcere să le urmaţi. În schimb dacă le veţi îndeplini până la sfârşit, veţi deveni mult mai încrezuţi în sine şi mai puternici. Ordinea acestor recomandări nu este atât de importantă. Important este că acestea să fie îndeplinite pe deplin şi exact aşa cum sunt descrise mai jos. Începeţi cu acea recomandare pe care vă este mai uşor să o indepliniţi, apoi treceţi la următoarea, şi continuaţi în acelaşi mod până când veţi simţi că acestea au devenit nişte obişnuinţe zilnice. Pentru aceasta poate fi nevoie de indeplinit una şi aceeaşi recomandare în fiecare zi, timp de 30 de zile.

Schimbaţi-vă modul de vânzare. De exemplu: dacă până acum aşteptaţi ca clienţii să vină singuri la Dvs., acum încercaţi să-i găsiţi Dvs. individual.

Schimbaţi-vă anturajul. Evitaţi comunicarea cu persoanele care deseori vă aduc veşti proaste, vă fac observaţii răutăcioase şi încearcă în diferite moduri să vă înjosească.

Căutaţi în mediul Dvs. oameni care vă doresc binele şi mereu încearcă să-şi îmbunătăţească anturajul. Comunicaţi mai mult şi împrieteniţi-vă cu aceşti oameni. Pentru vânzători aceştia pot fi alţi vânzători, a căror vânzări sunt în permanentă creştere.

Nu staţi mereu în acelaşi loc, ci mergeţi acolo unde nu vă place să staţi, dar trebuie. Spre exemplu: Dacă preferaţi să mergeţi la una şi aceeaşi cantină să luaţi masa la prânz, atunci căutaţi şi mergeţi la alte cantine ca să luaţi masa.

Schimbaţi decorul şi călătoriţi mai des. Obişnuiţi-vă să mergeţi în fiecare weekend în locuri noi, pe care nu le-aţi mai văzut.

Învăţaţi mult. Străduiţi-vă ca în fiecare zi să aflaţi ceva nou.

Faceţi exerciţii fizice, dacă până acum nu faceaţi nici măcar gimnastică zilnică de dimineaţă,  atunci începeţi cu aceasta.

•Dacă petreceţi mult timp în oficiu, în spaţii închise, sau în faţa calculatorului, atunci după serviciu şi cină, plimbaţi-vă în locurile cu spaţii libere. Şi foarte important este să priviţi, în timpul plimbării, la obiectele ce se văd în depărtare (norii, vârfurile copacilor, avioanele ce zboară pe cer, păsările, etc.)

Notaţi-vă în calendarul Dvs. data când aruncaţi ceva inutil. Acest lucru trebuie făcut cel puţin o dată pe lună. Aruncaţi tot ce credeţi că ar putea să vă fie de folos vreodată. De exemplu: hârtii vechi, capace de la stilouri, aparate şi instrumente ce nu mai funcţionează, haine noi pe care nu le purtaţi sau haine vechi, etc.

Când faceţi curăţenie generală în casă ascultaţi muzică veselă (muzica Chanson nu este veselă). Curăţenia zilnică şi curăţenia generală săptămânală la locul de muncă la fel se încadrează în această categorie.

Faceţi toate lucrurile şi sarcinile care apar şi duceţi-le până la bun sfârţit. Nu vă ocupaţi atenţia cu lucrurile nefinalizate. Atenţia Dvs. la moment este foarte importantă pentru Dvs. însuşi.

Acţionaţi şi nu vă fie frică să greşiţi. Orice acţiune, fie chiar greşită, este mai preţioasă decât inacţiunea.

Toate sarcinile străduiţi-vă să le îndepliniţi deodată. Dacă pentru îndeplinirea acestora este nevoie de mai mult timp, atunci plănuiţi sarcinile pe termen lung astfel încât în fiecare zi să faceţi ceva pentru finalizarea acestora.

Abordaţi lucrul ca un JOC. Organizaţi jocuri cu colegii Dvs. Spre exemplu: alcătuiţi un joc la viteză de îndeplinire a planului de vânzări. Jocul trebuie să conţină libertatea de a alege, obstacole şi obiectivele exacte.

•Când apare vreo problemă, mai întâi o analizaţi şi o descrieţi. Nu este corect să căutaţi din start vinovatul acesteia. Următoarea acţiune corectă este căutarea unei soluţii în situaţia creată. Şi după ce problema va fi soluţionată, ca să nu se mai repete atunci are sens să căutaţi cauza acestei probleme.

Lucraţi mult. Desigur că lucrul nu este tot timpul plăcut, în schimb atunci când lucraţi mult vă simţiţi mult mai bine decât atunci când nu faceţi nimic. Fiţi harnici.

Informaţie secretă: nu aveţi nevoie de motivaţie, dacă vă cunoaşteţi propriul scop în viaţă.

Autorul articolului:

Veaceslav Bogdanov - trainer pe vânzări

Proprietarul companiei “Maestru în vînzări” SRL

www.MasterProdaj.md

Telefoane de contact:

079411313,  067677277.

Ratele de schimb (Banca Nationala)

USD 1 17.4407
EUR 1 19.5379
RON 1 4.0375
RUB 1 0.2533

Meteo (Chișinău)

Joi, 04/06
20 °C
754.5619306704598mm
W, 4.1m/s