MOLDCONSTRUCT și MOLDENERGY în 2019

Tehnologii inteligente în construcții la MOLDCONSTRUCT-2019

Tendința de creștere a volumelor de construcții contribuie la apariția de noi materiale și tehnologii pentru construirea de clădiri și structuri, lucrări de finisare și reparații. Cum de economisit pe construcții fără a compromite calitatea și fiabilitatea clădirilor? Ce materiale și tehnologii sunt mai eficiente pentru a fi utilizate în condițiile locale? La acestea si la multe alte întrebări vor răspunde participanții Expoziției internaționale specializate de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcții MOLDCONSTRUCT-2019.

În același timp, există o problemă acută de economisire și de utilizare a surselor alternative de energie în Republica Moldova. Cele mai recente tendințe în acest domeniu, precum și problema aplicării tehnologiilor de economisire a energiei atât la nivel industrial, cât și la cel casnic vor fi prezentate la Expoziția internaționala specializata MOLDENERGY-2019.

În perioada 3 - 6 aprilie 2019, la CIE Moldexpo se vor desfășura două evenimente expoziționale MOLDCONSTRUCT și MOLDENERGY, unde peste 170 de companii din Republica Moldova, Ungaria, Germania, Cipru, Polonia, Rusia, România, Republica Cehă și Ucraina vor expune tehnologii noi în construcții și reparații, echipamente, materiale de construcție și finisare, structuri metalice, echipamente și instrumente de construcție, tehnologii de economisire a energiei și pentru casa inteligentă, echipamente pentru energia alternativă și multe altele.

Expoziția MOLDCONSTRUCT-2019

La standul fiecărei companii participante la Moldconstruct-2019 se vor desfășura prezentări ale celor mai noi tehnologii, materiale și instrumente de construcții și lucrări de finisare.

O gamă largă de materiale de construcție și finisare vor fi prezentate la standurile unor companii (inclusiv panouri compozite pentru lucrări exterioare).

Inovația expoziției va fi tehnologia unicat COVERGLASS. Pentru prima dată la expoziție se va demonstra o colecție de materiale de finisare executate din particule fine de sticlă reciclată, cristale semiprețioase și pietre naturale - COVERGLASS.

Promite a fi vastă oferta de ferestre și uși. Una din companii va prezenta ușile montate încastrat și sistemul de vitraje glisante tip armonică. Altele  vor prezenta soluții în domeniul porților industriale și ușilor, precum și sisteme automate pentru acestea. Diverse sisteme de geamuri și de umbrire a acestora vor fi expuse la standurile companiilor, iar o companie ucraineană va prezenta elemente și materiale de montaj.

Se  vor expune în standuri materiale pentru acoperișuri,  termo- și hidroizolanți. Tehnologii de termo- și hidroizolare cu adaos de spumă poliuretanică de la producătorul renumit Bayer la fel vor fi expuse la expoziție.

Vor fi prezentate sisteme sanitare și faianță, tipuri de pardoseli - parchet, linoleum, mochete, utilaje și echipamente de construcții. Mai mult de 500 de tipuri de vopsele și lacuri cu 20 de mărci din 7 țări vor fi oferite spre prezentare.

Expoziția MOLDENERGY-2019

La expoziția MOLDENERGY-2019 producători, importatori și distribuitori locali și străini vor prezenta tehnologii noi și echipamente moderne în domeniul electrotehnicii; fire și cabluri; corpuri de iluminat, precum și cele mai noi tehnologii și soluții inovatoare pentru condiționarea aerului, ventilație, refrigerare etc. Expoziția va etala tehnologii inovatoare în domeniul economiei de energie.

Printre ofertele din acest an se regăsesc: un complex de servicii de inginerie în domeniul sistemelor de condiționare a aerului, de ventilație, încălzire, precum și echipamente de electricitate; aparate de evidență, control, măsurare și alimentare cu energie electrică; fire și cabluri; cele mai recente sisteme de ventilație cu economie de energie; tehnologia de automatizare a sistemelor energetice; un sistem separat pentru crearea microclimatului; sisteme de instalații cu temperatură joasă de încălzire și apă caldă; unități de ventilație.

Companiile din sectorul energeticii vor prezenta fire și cabluri, precum și corpuri și sisteme de iluminat.

Pe scară largă vor fi reprezentate echipamente electrotehnice. Vor fi expuse tehnologii de obținere a energiei solare.

Pe segmentul de asigurare cu încălzire și apă caldă (inclusiv sisteme de încălzire pe combustibili bio) se regăsesc un șir de companii.

Programul de afaceri al expozițiilor va include prezentări de produse și tehnologii inovatoare la standuri, precum și seminare de specialitate, susținute de companiile participante și asociațiile profesionale.

Ministerul Economiei și Infrastructurii va organiza un seminar, în cadrul căruia experții vor explica punerea în aplicare a prevederilor Legii privind performanța energetică a clădirilor și noile prevederi ale Regulamentului cu privire la atestarea tehnico-profesională a specialiștilor cu activități în construcții, precum și prevederile Legii cu privire la condominiu. În cadrul seminarelor organizate de companiile participante, vorbitorii locali și străini vor discuta aspecte, precum proiectarea podelelor industriale și armarea betonului; arhitectura acustica; construcția de sisteme de cablu pe baza soluțiilor integrate ale DKS; tehnologii noi în construcția de clădiri prefabricate din oțel și altele. În cadrul unui seminar tehnic pentru inginerii proiectanți, un reprezentant al companiei suedeze Systemair va vorbi despre avantajele echipamentelor de ventilație ale acestei companii.

Pentru a participa la seminare, a beneficia de reduceri oferite de participanți la standuri și pentru a face schimb de experiență cu profesioniștii în domeniul construcțiilor și al industriei energetice, primiți un bilet gratuit prin înregistrarea pe http://www.construct.moldexpo.md.

Expozițiile MOLDCONSTRUCT-2019 și MOLDENERGY-2019 vor fi deschise în perioada 3 - 6 aprilie:

3 – 5 aprilie, în intervalul 10:00 – 18:00, pe 6 aprilie, sâmbătă, în intervalul 10:00 – 16:00.

https://www.youtube.com/watch?v=gzRP6sKQmJo

https://www.youtube.com/watch?v=8_gwjODYjlE

Ratele de schimb (Banca Nationala)

USD 1 17.6277
EUR 1 19.4009
RON 1 4.0060
RUB 1 0.2486

Meteo (Chișinău)

Vin, 29/05
13 °C
756.8121153543677mm
N, 5.1m/s