MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER - tendințe globale pentru agricultura din Moldova

În perioada 17-20 octombrie 2018, C.I.E. Moldexpo va găzdui cel mai important eveniment al anului dedicat complexului agroindustrial din țară, care va reuni Expoziția internațională specializată MOLDAGROTECH (autumn), ediția a XXXV-a, Expoziția-târg FARMER, ediția a  XXI-a, târgurile Animal Show, Toamna de Aur și multe alte evenimente speciale.
Expozițiile vor ocupa trei pavilioane expoziționale și toate spațiile în aer liber ale CIE Moldexpo.
Organizator: Centrul Internațional de Expoziții MOLDEXPO
Suport oficial:

- Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova;
- Federația Națională a Fermierilor din Moldova.
Sponsor general: Compania Agroprofi SRL – dealer oficial CASE IH în Republica Moldova.
Partener media general: AGRO-TV Moldova.
Partener MOLDAGROTECH: Agrobiznes.md
Misiunea celui mai mare eveniment din țară, dedicat sectorului agroindustrial - expoziția MOLDAGROTECH (autumn), este de a scoate în rampă pentru reprezentanții domeniului cele mai noi mașini și utilaje întru creșterea profiturilor din practicarea agriculturii.
În perioada 17 - 20 octombrie circa 140 de participanți din Republica Moldova, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Italia, România, Rusia, Polonia, Saint Kitts și Nevis, Spania, Turcia,  Ucraina vor prezenta cele mai moderne mașini, utilaje și servicii pentru businessul agricol.
În cadrul expoziției se va desfășura Concursul "Noutatea Anului", la care s-au înscris producători și distribuitori de mașini și echipamente pentru sectorul agricol și industria prelucrătoare care vor prezenta spre jurizare echipamente noi de producție locală și străină, precum și produse fitosanitare și fertilizanți.
Ziua tineretului studios «Agrogenerație» va reuni tineri profesioniști și studenți din industria agrară, care vor prezenta elaborări și lucrări științifice proprii.
Expoziţia-târg internaţională specializată de produse, utilaje, tehnologii agricole şi meşteşuguri FARMER, ediţia a XXI-a
Expoziția-târg FARMER este un forum internațional, menit să stimuleze dezvoltarea agriculturii moldovenești. Expoziția FARMER însumează produsele şi serviciile locale din domeniu şi oferă oportunități mari de promovare a competitivității și stabilirii de contacte cu potențialii parteneri moldoveni și străini.
La ediția curentă, peste 240 de companii agricole, gospodării țărănești, asociații naționale de specialitate, organizații financiare, reprezentanți ai institutelor de cercetare, precum și companii din Italia, România, Ucraina și Franța vor deveni participanți la FARMER-2018. Aceștia vor prezenta tehnologii, materiale și instrumente pentru funcționarea eficientă a gospodăriilor de fermieri, precum și produse agricole.
Pentru prima dată în Moldova, la expoziția FARMER va fi prezentată platforma AgroBourse 360 SI. AgroBourse este o piață interactivă digitală care reunește participanții ciclului agricol din întreaga lume. Reprezentanții site-ului vor susține networking-uri pentru toate componentele lanțului de producție agricolă - autorități publice specializate, producători, dealeri și comunitatea științifică.
În cadrul FARMER vor avea loc evenimente interesante.
În mod tradițional, la Târgul Toamna de Aur vizitatorii vor putea achiziționa produse ecologice direct de la producători - carne, pește, brânză, legume, fructe și multe altele.
La Expoziția «Animal Show» în toate cele patru zile de eveniment vizitatorii vor putea vedea cele mai productive rase de animale de fermă și păsări. Reprezentanții Institutului Științifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie și Medicină Veterinară vor relata despre metodele de sporire a producţiei de lapte la ovine şi caprine.
Participanții concursului "Sunt mândru - sunt fermier!", organizat pentru prima dată în cadrul expoziției FARMER, vor povesti despre gospodăriile și afacerile lor în clipuri video, iar cele mai bune vor fi premiate de partenerul proiectului - compania WeTrade.

Programul conex al expozițiilor MOLDAGROTECH (autumn) și  FARMER

Tradițională pentru expoziția MOLDAGROTECH (autumn) este organizarea concursului "Noutatea Anului" la care vor participa producători și distribuitori din ramură. Participanții vor prezenta juriului peste 40 de mașini și utilaje agricole noi, echipamente și produse chimice pentru agricultură. Marele Premiu al concursului este acordat pentru o contribuție specială la modernizarea complexului agroindustrial din Moldova.
În cadrul expoziției FARMER se va desfășura Concursul "Farmer Lider", al cărui obiectiv este promovarea produselor ecologice locale și aplicarea tehnologiilor inovatoare în procesul de producție.
În cadrul programului de afaceri al expozițiilor MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER vor avea loc conferințe științifice și seminarii, susținute de comunitatea științifică și expozanți.
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va organiza o masă rotundă pe tema "Nevoile și provocările sectorului agricol ecologic pentru următorii 5 ani".

IMPORTANT!

Tradițional, expozițiile MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER atrag un număr mare de vizitatori. Pentru a economisi timpul și a vizita evenimentele cu un beneficiu maxim, înregistrați-vă aici, veți primi o invitație pentru a vizita expozițiile și catalogul participanților din acest an.
Pentru confortul dvs., în acest an vor fi deschise suplimentar locuri gratuite de parcare la intersecția străzilor V. Lupu și V. Belinski (teritoriul fostei unități militare). Intrarea în parcare - de pe strada Vasile Lupu. Vizitatorii vor fi asigurați cu transport spre pavilioanele unde se vor desfășura expozițiile MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER.

https://www.youtube.com/watch?v=DdaWpLyvD04

Deschiderea oficială a expozițiilor va avea loc pe 17 octombrie 2018, la ora 11:00, în fața pavilionului nr. 2

 

Ratele de schimb (Banca Nationala)

USD 1 17.7285
EUR 1 19.9942
RON 1 4.2252
RUB 1 0.2831

Meteo (Chișinău)

Mar, 16/07
24.45 °C
756.8121153543677mm
NW, 3.1m/s